reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Malabarské pepřové steaky s jahodovou grilovací omáčkou

Recept na chutné hovězí, pepřové steaky s jahodovou grilovací omáčkou.


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 627 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

27. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 638 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 714 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 708 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 588 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 170 až 190°C. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Brambory dáme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou, zakryjeme a vaříme asi 25 minut jemným varem.

Mezitím na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, sůl a cukr. To vše smažíme dokřupava. Občas promícháme.

Jahody umyjeme, oddělíme zelené části a rozčtvrtíme. Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mátu umyjeme a necháme okapat. Zatím si ji odložíme. Poté otrháme její lístky a najemno nakrájíme.

Do menšího hrnce dáme 2 lžičky oleje a necháme rozpálit. Česnek a zázvor smažíme, ale nespálíme. Jahody přidáme k této směsi spolu s lžičkou cukru a vše dohromady smažíme 4 minuty. Okořeníme octem balzamiko, pepřem a solí. Dále sundáme hrnec ze sporáku, vše rozmixujeme dohladka, přidáme polovinu máty a promícháme dohromady. Necháme vychladnout.

Malabarskou pepřovou směs rozdrtíme, klidně i nahrubo paličkou. Směs na steaky zatím odložíme. Maso opláchneme, osušíme, obalíme v rozdrcené směsi a osolíme.

Na pánev dáme rozpálit olej a vložíme na něj maso. Rychle opékáme, každou stranu jednu minutu. Vezmeme pekáč nebo plech a vysteleme ho pečícím papírem. Maso přendáme na plech a vložíme do trouby na osm minut.

Okurku očistíme a nakrájíme na plátky. Smícháme se zbylými přísadami - olivový olej, cukr, bílý vinný ocet, sůl a pepř.

Když jsou brambory měkké, slijeme je, vezmeme máslo a vidličkou ho smícháme s bramborami, které tím pádem rozdrtíme. Přidáme ještě trochu soli.

Maso vyndáme z trouby a necháme ještě 3 minuty odstát. Potom ho překrojíme šikmo napůl.

Rozmačkané brambory položíme doprostřed talíře. Malabarský pepřový steak a zkaramelizovanou cibulku dáme okolo spolu s okurkový salátem, jahodovou omáčkou a mátovou oblohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Malabarské pepřové steaky s jahodovou grilovací omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.