reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky

Francouzské makronky jsou drobné mandlové laskonky nejrůznějších barev slepované ochucenou náplní. Vyzkoušejte recept Pavla Jurašky, šéfcukráře Brasserie La Gare.


  • 3,8

    111×

    3,8 111
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Smícháme mandlovou moučku s moučkovým cukrem. Bílky si rozdělíme na polovinu (100 a 100 g).

Do kastrůlku si připravíme cukr krupici s vodou. První polovinu bílků společně se špetkou soli vyšleháme a dáme vařit spolu s cukrovou vodou. Vaříme na 118 °C. Rozvar vlijeme do sněhu (na třikrát) a šleháme. Mezitím vlijeme druhou polovinu bílků do směsi mandlové moučky a cukru, vznikne kaše. Až sníh mírně vychladne, vmícháme ho do kaše. Do těsta na makronky můžeme přidat skořici, kokos, potravinářské barvivo, kakao apod., podle toho, pro jaký druh makronek jsme se rozhodli.

Tuto základní směs nastříkáme na plech nebo silikonovou podložku a necháme 45 minut osychat. Poté makronky pečeme 9 minut na 180 °C (na co nejmenší výkon trouby). Upečené makronky sundáváme z plechu až za studena!

Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky spojujeme libovolnou náplní. Dá se použít marmeláda, čokoládový ganáž, mascarpone s ovocem, máslový krém apod. Záleží na naší chuti.

Z uvedených ingrediencí připravíme 40 ks makronek.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky

    Celkový počet komentářů: 19
    • Aneta
      Aneta

      Dostačující

      Není to hrozně ale ani dobře je to tak akorát si myslím jen teplotu sem snížila jinak se trochu rospadaly

      16.05.2019 19:01:30

    • Pavlína
      Pavlína

      Recept se mi nelíbí

      moc stupnů při pečení

      13.12.2017 22:30:46

    • Zuzana Polášková
      Zuzana Polášková

      Komentář k receptu Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky

      Tento recept je hrůza. Proč ho neopravíte a nebo nesmažete? Našla jsem video a je to srozumitelne a jasne. Tady někdo vypnul mozek.

      31.10.2017 16:34:01


    • Evee
      Evee

      No, nevařte!

      Zdravím, úvodní fotka stažena z googlu docela láká (tip: pokud chcete už lhát, nestahujte fotky z google;) v receptu je vše špatně. Takže nedoporučuji vařit. Tak přemýšlím jestli těm cukrář je vůbec cukrář nebo podvodník jako vy... má recenze: nikoliv, je to ztráta jak času tak ingrediencí.. nebudu sem psát co je na tom špatně jelikož je ti de napsané..
      (Mandlová mouka zde není k mání..zkuste hledat přes internet)

      06.05.2017 15:10:27

      • Pavel J.
        Pavel J.

        Re: No, nevařte!

        Dobrý den,
        teprve nyní jsem byl kolegyněmi upozorněn na recept z roku 2014 na těchto stránkách.Omlouvám se za postup, který byl špatně opsán a nebyl mi dán ke kontrole.
        Recept mám vyzkoušený. Používám mandlovou moučku Avoletta-dodavatel fi.Almeco Úvaly. Zde se dá také zakoupit.
        Postup: do kastrůlku si připravíme odvážené množství cukru a vody. Bílky rozdělíme na polovinu. První polovinu bílků se špetkou soli si připravíme do šlehače. Druhou polovinu bílků si připravíme společně s pečlivě prosátou Avolettou a moučk.cukrem na smíchání. Cukr s vodou dáme svařit na 118 st. Současně dáme šlehat polovinu bílků se špetkou soli. Rozvar pomalu vlijeme do stále se šlehajícího sněhu a necháme šlehat do vychlazení. Mezitím druhou polovinu bílků smícháme s prosátou směsí Avoletty a moučk.cukru. Nyní opatrně obě hmoty smícháme. Makronky stříkáme nejlépe na silikonovou folii hladkou trubičkou cca 7mm a necháme oschnout po dobu nejméně 45 minut. Na dotek se nesmí lepit. Pečeme 9 min na 180st. / záleží na peci - někdy se osvědčilo 11min. na 160st./ Makronky necháme po vytažení z pece úplně vychladnout.
        Chyba v původním receptu byla hned v úvodu, kde je psáno, že se sníh dá vařit s cukrovým rozvarem.
        S pozdravem, Pavel Juraška

        13.08.2017 19:42:34

    • Lída
      Lída

      Komentář k receptu Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky

      Poslední pokus péct z těchto stránek. Těsto je totálně řídké, takž jsem jej vylila na plech, nechám odstát doporučený čas a upeču. Není to úplně nejlevnější recept, takže asi by měli být ostatní opatrní. Navíc jsem ho chtěla na svátky. Výslovně nedoporučuji. Sníh jsem samozřejmě nevařila.

      13.04.2017 20:57:35

    • haci
      haci

      Komentář k receptu Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky

      Dobrý den, tak teda tenhle recept na makronky se mi vubec nezdá, navíc je přišerně složitý. Makronky dělám, no poměrně často, zrovna jsem jedny dopekla a nejjednodušší recept je:

      bílky ze 2 vajec, 100g cukru moučka, 50 g mandlí a 5 lžic cukru krupice

      Mandle oloupat a namlít na prášek, smíchat s moučkovým cukrem. Pak se vyšlehají bílky do tuhé pěny a pak se přidá 5 lžic cukru krupice a ještě se tak minutu šlehá. Pokud makronky barvíte práškovými barvami mám zkušenost, že je lepší to zamíchat rovnou do cukru s mandlemi a pak přimíchat bílky. Promíchávat opatrně aby se to neumlátilo a pak už jen do tvaru na pečící papír na plech. Nechat odležet třeba celé odpoledne aby zatuhli krásně. A pak peču při 150 na 15 minut.
      Jsou nejlepší a všem moc chutnají :)

      29.05.2014 16:50:04

    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.