reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Makrely v bramborách

Na bramborových plátcích připravené makrely.


  • 2,7

    126×

    2,7 126
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Makrely nezakryté necháme přes noc rozmrazit v lednici. Omyjene je a vydatně potřeme kořením na ryby. Uložíme do chladu.

Arašídy opečeme na palmovém oleji. V hmoždíři je roztlučemey. Banány oloupeme, přidáme nakrájené na kolečka do hmoždíře. Drcením připravíme pastu. Když jsou banány moc nezralé,nevadí. Přilijeme kapku oleje a drtíme dál do konzistence pasty. Dáme do chladu ztuhnout.

Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na 0,5 cm plátky. Necháme je ponořené ve studené vodě.

Spodek přiměřeného teflonového pekáčku poklademe kolečkami brambor, přičemž brambory po vyndání z vody neosušujeme a dno pekáčku musí být bez mezery. Že se brambory částečně překrývají nevadí. Jemně zakapeme olejem, přiměřeně zasypeme pepřem a solí.

Arašídovobanánovou pastou naplníme bříška makrel a bez zašití je vložíme do pekáče na brambory. Zbytek pasty dáme volně kolem. Zakryjeme další vrstvou brambor a okořeníme stejně jako vrstvu spodní. Pekáč zakryjeme víkemnebo alobalem.

Horkovzdušnou troubu zapneme na 160°C a bez předehřátí do ní vložíme pekáč. Pečeme 50 minut. Odstraníme víko nebo alobal, troubu vypneme troubu, ale ryby necháme dojít ještě 20 minut.

Podáváme se salátem podle zvyku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Makrely v bramborách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.