reklama
hledat uživatel
       

Makovník

Recept na úsporný makovník. Tak se peklo před 30ti lety.


  • 3,9

    21×

    3,8 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku prosejeme s cukrem a promícháme s ostatními surovinami. Těsto upravíme do vymaštěné formy.

Makovník pečeme 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený makovník necháme vychladnout.

Makovník po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme zavařeninou a přiklopíme druhým. Makovník ocukrujeme a krájíme na kostky. Pak můžeme makovník podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Makovník

    Celkový počet komentářů: 12
    • Tomáš Fleischmann
      Tomáš Fleischmann

      Sladká guma

      Přesně jako psala paní Alena , je to gumovy , moc sladký , dělal jsem přesně podle váhy , škoda , ze jsem si nepřečetl komentáře dřív , ušetříl bych práci i mák. Nejhorší recept jaky jsem kdy skoušel

      28.02.2016 21:04:14

    • Tomás Fleischmann
      Tomás Fleischmann

      Sladka guma

      Jak predem psala paní Alena , malkovnik vyšel gumovy , pro mne až moc sladký , nemyslím , ze chybělo máku , vše jsem dělal na váze , přesně recept 80 let , fuj , už nikdy

      28.02.2016 04:49:05

    • Kamila
      Kamila

      Komentář k receptu Makovník

      Podle tohoho receptu upečete sušší makovník, což pro mě bylo zklamání :-/ Také doporučuji více máku, aslespoň jednou tolik, co je v receptu.

      23.10.2014 14:56:07


    • libor
      libor

      tento recept je nejlepsi a pecu buchty kazdy den. Dalo by se rict ze jsem lepsi nez moje manzelka :-) wow

      25.11.2013 12:03:38

    • Kiki
      Kiki

      Komentář k receptu Makovník

      výborný recept. Z prvního komentáře jsem byla zděšená a bála se, že to bude hnusné a nepovede se to. Opak je pravdou :) během pár hodin byl makovník pryč a opět ho jdu udělat :D jsem nadšená,..díky :) :D

      10.07.2013 12:08:28

    • Alena Dedeciusová
      Alena Dedeciusová

      Zdravím, já se moc divila, že se peče bez tuku a vajec, ale upekla jsem tak, protože jste psali, že je i tak velmi dobrý. Už když se pekl v troubě, tak jsem se děsila. Při rozkrajování jsem zjistila, že je dosti gumový a chuťově mě teda nenadchl. Jsem zklamaná, ale asi je to moje vina, když jsem si pořádně nepřečetla úvod, kde stojí, že se to peklo před třiceti lety a je to úsporný recept.

      28.01.2013 19:58:28

    • Božulka
      Božulka

      ...upečte a ochutnejte...
      Každý ať st tento recept upraví dle sebe a svých chutí...
      Dobrou chuť :-)

      08.07.2010 01:24:56

    • zhkamarad
      zhkamarad

      Tento recept používám 40let jen s upravenou gramáží(větší množstvi) jinak OK.

      17.04.2010 18:53:19

    • cheva
      cheva

      Do těsta jsem dala pár lžic oleje, promazala meruňkovým džemem a je moc dobrý. Mám jeden podobný recept z většího množství surovin, hlavně je tam více máku a o 1/2 víc prdopeče. Tenhle se mu hodně podobá i vzhledem i chutí. Obrázek jsem přiložila.

      17.04.2010 17:54:26


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Makovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.