reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Makovník

Recept na úsporný makovník. Tak se peklo před 30ti lety.


  • 3,9

    21×

    3,8 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Mouku prosejeme s cukrem a promícháme s ostatními surovinami. Těsto upravíme do vymaštěné formy.

Makovník pečeme 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený makovník necháme vychladnout.

Makovník po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme zavařeninou a přiklopíme druhým. Makovník ocukrujeme a krájíme na kostky. Pak můžeme makovník podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Makovník

    Celkový počet komentářů: 12
    • Tomáš Fleischmann
      Tomáš Fleischmann

      Sladká guma

      Přesně jako psala paní Alena , je to gumovy , moc sladký , dělal jsem přesně podle váhy , škoda , ze jsem si nepřečetl komentáře dřív , ušetříl bych práci i mák. Nejhorší recept jaky jsem kdy skoušel

      28.02.2016 21:04:14

    • Tomás Fleischmann
      Tomás Fleischmann

      Sladka guma

      Jak predem psala paní Alena , malkovnik vyšel gumovy , pro mne až moc sladký , nemyslím , ze chybělo máku , vše jsem dělal na váze , přesně recept 80 let , fuj , už nikdy

      28.02.2016 04:49:05

    • Kamila
      Kamila

      Komentář k receptu Makovník

      Podle tohoho receptu upečete sušší makovník, což pro mě bylo zklamání :-/ Také doporučuji více máku, aslespoň jednou tolik, co je v receptu.

      23.10.2014 14:56:07


    • libor
      libor

      tento recept je nejlepsi a pecu buchty kazdy den. Dalo by se rict ze jsem lepsi nez moje manzelka :-) wow

      25.11.2013 12:03:38

    • Kiki
      Kiki

      Komentář k receptu Makovník

      výborný recept. Z prvního komentáře jsem byla zděšená a bála se, že to bude hnusné a nepovede se to. Opak je pravdou :) během pár hodin byl makovník pryč a opět ho jdu udělat :D jsem nadšená,..díky :) :D

      10.07.2013 12:08:28

    • Alena Dedeciusová
      Alena Dedeciusová

      Zdravím, já se moc divila, že se peče bez tuku a vajec, ale upekla jsem tak, protože jste psali, že je i tak velmi dobrý. Už když se pekl v troubě, tak jsem se děsila. Při rozkrajování jsem zjistila, že je dosti gumový a chuťově mě teda nenadchl. Jsem zklamaná, ale asi je to moje vina, když jsem si pořádně nepřečetla úvod, kde stojí, že se to peklo před třiceti lety a je to úsporný recept.

      28.01.2013 19:58:28

    • Božulka
      Božulka

      ...upečte a ochutnejte...
      Každý ať st tento recept upraví dle sebe a svých chutí...
      Dobrou chuť :-)

      08.07.2010 01:24:56

    • zhkamarad
      zhkamarad

      Tento recept používám 40let jen s upravenou gramáží(větší množstvi) jinak OK.

      17.04.2010 18:53:19

    • cheva
      cheva

      Do těsta jsem dala pár lžic oleje, promazala meruňkovým džemem a je moc dobrý. Mám jeden podobný recept z většího množství surovin, hlavně je tam více máku a o 1/2 víc prdopeče. Tenhle se mu hodně podobá i vzhledem i chutí. Obrázek jsem přiložila.

      17.04.2010 17:54:26


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Makovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.