Makovník

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 36952x
Recept na úsporný makovník. Tak se peklo před 30ti lety.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Mouku prosejeme s cukrem a promícháme s ostatními surovinami. Těsto upravíme do vymaštěné formy.

Makovník pečeme 35 - 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečený makovník necháme vychladnout.

Makovník po vychladnutí podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme zavařeninou a přiklopíme druhým. Makovník ocukrujeme a krájíme na kostky. Pak můžeme makovník podávat.

Božulka autor receptu:

Makovník

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porcí
3,8
dobrý recept
20 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Makovník

Celkový počet komentářů: 12
  • Sladká guma Tomáš Fleischmann 28.02.2016 21:04:14

    Přesně jako psala paní Alena , je to gumovy , moc sladký , dělal jsem přesně podle váhy , škoda , ze jsem si nepřečetl komentáře dřív , ušetříl bych práci i mák. Nejhorší recept jaky jsem kdy skoušel

  • Sladka guma Tomás Fleischmann 28.02.2016 04:49:05

    Jak predem psala paní Alena , malkovnik vyšel gumovy , pro mne až moc sladký , nemyslím , ze chybělo máku , vše jsem dělal na váze , přesně recept 80 let , fuj , už nikdy

  • Komentář k receptu Makovník Kamila 23.10.2014 14:56:07

    Podle tohoho receptu upečete sušší makovník, což pro mě bylo zklamání :-/ Také doporučuji více máku, aslespoň jednou tolik, co je v receptu.

  • good libor 25.11.2013 12:03:38

    tento recept je nejlepsi a pecu buchty kazdy den. Dalo by se rict ze jsem lepsi nez moje manzelka :-) wow

  • Komentář k receptu Makovník Kiki 10.07.2013 12:08:28

    výborný recept. Z prvního komentáře jsem byla zděšená a bála se, že to bude hnusné a nepovede se to. Opak je pravdou :) během pár hodin byl makovník pryč a opět ho jdu udělat :D jsem nadšená,..díky :) :D

  • Alena Dedeciusová 28.01.2013 19:58:28

    Zdravím, já se moc divila, že se peče bez tuku a vajec, ale upekla jsem tak, protože jste psali, že je i tak velmi dobrý. Už když se pekl v troubě, tak jsem se děsila. Při rozkrajování jsem zjistila, že je dosti gumový a chuťově mě teda nenadchl. Jsem zklamaná, ale asi je to moje vina, když jsem si pořádně nepřečetla úvod, kde stojí, že se to peklo před třiceti lety a je to úsporný recept.

  • Božulka
    Makovník Božulka 08.07.2010 01:24:56

    ...upečte a ochutnejte...
    Každý ať st tento recept upraví dle sebe a svých chutí...
    Dobrou chuť :-)

  • Tento recept používám 40let jen s upravenou gramáží(větší množstvi) jinak OK.

  • Do těsta jsem dala pár lžic oleje, promazala meruňkovým džemem a je moc dobrý. Mám jeden podobný recept z většího množství surovin, hlavně je tam více máku a o 1/2 víc prdopeče. Tenhle se mu hodně podobá i vzhledem i chutí. Obrázek jsem přiložila.

Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Makovník
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept