reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, máslo necháme předtím dostatečně změknout.

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhaná jablka přidáme do žloutkové pěny a promícháme.

Do tohoto základu na makovec přidáme mletý mák, mouku promíchanou s práškem do pečiva, mléko a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Vše zlehka promícháme.

Formu na srnčí hřeb (klidně i bábovkovou) důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy vlijeme připravené těsta a vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C péct. Makovec s jablky pečeme cca 40 minut.

Makovec s jablky necháme krátce vychladnout, potom jej vyklopíme z formy a krájíme na dílky. Báječně chutná s kopečkem zakysané smetany.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Makovec s jablky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.