Makové řezy s krémem a broskvemi

1 hod | moučník | 15 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1962x
Řezy chutnají i bez krému, potřené pikantní marmeládou a přelité čokoládou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme sníh. Vyšleháme 6 bílků se 3 lžícemi studené vody a potom zašleháme polovinu cukru z celkové dávky. Změklou Heru (máslo nebo tuk na pečení) utřeme se zbylým cukrem a žloutky a opatrně přidáme ušlehaný sníh. Do tohoto základu zapracujeme mouku promíchanou s mákem a kypřícím práškem (nejlépe stěrkou).

Těsto vylijeme na vymazaný plech a vysypaný moukou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Upečené těsto necháme chladnout a mezitím si připravíme krém. Vyšleháme 250 g másla s 200 g moučkového cukru a zakysanými smetanami o obsahu 180 g.

Upečené vychladlé těsto potřeme višňovou nebo rybízovou marmeládou a poklademe těsně vedle sebe plátky nakrájených broskví z kompotu. Povrch makových řezů potřeme krémem a dáme vychladit.

Makové řezy s krémem a broskvemi můžeme z polovičního množství všech surovin upéct i v dortové formě.

autor receptu:

Makové řezy s krémem a broskvemi

Počet přidaných receptů: 140

Ingredience

na porcí
3,2
dobrý recept
9 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Makové řezy s krémem a broskvemi

Přidat příspěvek k receptu Makové řezy s krémem a broskvemi
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept