reklama
hledat uživatel
       

Makové koule

Sladké makové koule pro potěšení celé rodiny.


  • 3,0

    464×

    3 464
  • 1 h 30 min

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do hrnečku do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a promícháme. Uložíme v teplé místnosti a necháme vzejít kvásek. Zatím prosijeme mouku do mísy, aby byla nadýchaná a bez hrudek. Pak do ní vlijeme kvásek, přidáme vejce a měkké sádlo.


Vařečkou vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo na mísu. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. Potom těsto rozdělíme na kousky přibližně po 150g. Vytvarujeme koule. Dáme je zpátky na pomoučený vál a necháme dál kynout. Poté v dlaních každý kousek jemně stlačíme, potřeme vychladlou instantní kávou a touto navlhčenou stranou převalíme ve vrstvě máku.


Jednotlivé koule poklademe na vymaštěný plech a pečeme dozlatova při 170° Celsia.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Makové koule

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.