Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s polovinou krupicového cukru a s vanilkovým cukrem do husté pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh.
Obě hmoty zlehka spojíme, vmícháme citrónovou kůru, prosátou mouku a mák.
Hmotu rozetřeme na plech (30x40cm) vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 8 minut. Po upečení korpus sejmeme z plechu, zlehka poprášíme moukou a otočíme na papír nebo utěrku. Necháme ho při pokojové teplotě vychladnout a pak papír opatrně sloupneme.
Máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme tvaroh, který musí mít pokojovou teplotu, aby se náplň nesrazila. Korpus potřeme džemem a tvarohovou náplní. Pomocí papíru roládu stočíme a dáme do chladničky asi na hodinu ztuhnout.
Makovou roládu s tvarohem po vychladnutí rozbalíme, nakrájíme a pocukrujeme.