reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 931 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 750 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 738 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 624 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Postup přípravy

Na těsto smícháme máslo, med a cukr. Přidáme rozšlehané vejce a dobře promícháme. Po lžících přidáváme mouku. Těsto ochutíme vanilkou a stále mícháme, dokud není těsto hladké. Z těsta uděláme placku 5 cm tlustou, zabalíme do folie a necháme přes noc v lednici.

Na náplň smícháme mák, cukr, citronovou kůru a vodu. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a necháme směs jen tak bublat asi 15 minut. Podle potřeby přidáváme vodu. Konečným výsledkem by měla být hladká pasta, ne příliš vodnatá. Nakonec přidáme džem a med.

Na drobenku (neboli streusel) rozdrobíme máslo a med do mouky a cukru.

Předehřejeme troubu na 180 °C. Vyválíme těsto a položíme na plech vyložený pečícím papírem, těsto několikrát propícháme vidličkou a dáme péct na 20 minut. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout, pomažeme makovou směsí a posypeme drobenkou. Makovou buchtu dáme do trouby péct na dalších 20 - 30 minut, dokud drobenka nebude zlatá. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Makovou buchtu z židovské pekárny nakrájíme na malé obdélníčky a podáváme s bílou kávou, čajem či mlékem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maková buchta z židovské pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.