reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Makedonský kapr na víně

Pokud milujete ryby a česnek, pak je tento recept právě pro vás. Kapr plněný česnekem a pečený na víně.


  • 2,9

    1 071×

    2,9 1071
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kapra omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Potřeme jej citronovou šťávou, osolíme a necháme jej asi 2 hodiny uležet.

Zatím si oloupeme česnek. Pekáček vymažeme olejem.

Odpočinutého kapra naplníme celými stroužky česneku a sešijeme. Potřeme jej oleje, opepříme a vložíme do připraveného pekáčku.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vyhřáté trouby vložíme kapra a pečeme jej. Během pečení jej často přeléváme výpekem a podléváme vínem a trochou oleje.

Zbylý česnek můžeme prolisovat, utřít se solí a olejem a skladovat v lednici.

Upečeného makedonského kapra na víně vyndáme z trouby a odstraníme šití. Kapra naporcujeme a podáváme s rýží. Přeléváme výpekem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Makedonský kapr na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.