Makedonská rybí polévka

45 min | polévka | 4 porce | makedonská kuchyně | recept zobrazen: 1324x
Netradiční rybí polévka, která vám určitě zachutná. Recept na polévku připravenou z rybích hlav.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Oprané rybí hlavy zbavené očí a žáber s čistými rybími odřezky dáme do studené vody. Přidáme sůl, bobkový list, 3 kuličky nového koření a 6 kuliček pepře. Přivedeme k varu a vaříme velmi pomalu, napůl přikrytou pokličkou, asi 20 minut.

Mezitím cibuli s petrželku nasekáme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou zásmažku. Vmícháme lžičku mleté papriky a 2 malé rajské protlaky. Orestujeme, abychom zbavily protlak kyselosti a zředíme směs scezeným rybím vývarem. Přidáme obrané maso z hlav a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a mletým pepřem. Kdo má rád, nechá si kapří hlavy na talíři a obere si je sám.

Makedonskou rybí polévku podáváme horkou s pečivem podle chuti.

veraricna autor receptu:

Makedonská rybí polévka

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Makedonská rybí polévka

Přidat příspěvek k receptu Makedonská rybí polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept