reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 656 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Do mísy prosejeme polohrubou mouku, vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu vlažné vody, zamícháme, aby se kvasnice rozpustily. Přidáme sůl a zpracujeme těsto, které nenecháváme kynout, ale ihned si ho rozdělíme na dvě poloviny. Jedna část těsta může být větší.

Těsto vyválíme tence (jako na nudle) na dva pláty. Potřeme směsí rozpuštěného másla se sádlem a poskládáme podobně jako listové těsto. Třetinu těsta přeložíme, na to položíme třetinu těsta z druhé strany. Pruh těsta opět potřeme tukem. Přeložíme třetinu těsta a na ni položíme těsto z druhé strany. Poskládané těsto vložíme do mikroténového sáčku a dáme na chvíli na mrazák.

Mezitím si připravíme náplň. Očištěný pórek nakrájíme, podusíme asi 10 minut na oleji a osolíme.

Těsto už nepropracováváme, jen ho rozválíme a dáme na plech tak, aby přesahovalo přes okraj plechu. Naplníme pórkem a překryjeme druhým plátem těsta. Prsty spojíme okraje obou těst a zahneme je (trochu stočíme) po celém obvodu plechu.Těsto propícháme vidličkou a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Makedonskou pitu podáváme jako výborný chutný pokrm při různých příležitostech. Pita je moc dobrá i za studena. Tradičně se jí s hustým jogurtem řeckého typu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Makedonská pita

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavruskap
      stavruskap

      Makedonská pita

      Tento recept nám dělala naše maminka ,rodiče pocházejí z Řecké Makedonie :-)

      06.11.2016 14:12:26


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Makedonská pita

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.