Možná trochu náročnější, ale vynikají nákyp z makarónů s lilky, špenátem, rajčaty a báječnou bílou omáčkou. Samozřejmě nechybí gouda.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
2 ks | vejce |
4 lžíce | strouhanka |
500 ml | mléko |
1 ks | cibule |
1-2 ks | rajče |
500 g | makaróny |
2 ks | lilek |
150 g | gouda |
4 lžíce | olivový olej |
mletý černý pepř | |
250 g | listový špenát (mražený) |
2 balíčky | instatní bílá omáčka |
Špenát necháme povolit. Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme je asi 15 minut odležet, aby pustily šťávu. Ze špenátu vymačkáme přebytečnou vodu. Goudu nastrouháme. Máslem nebo olejem vymažeme zapékací formu nebo misku.
Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a cibuli s česnekem na něm pomalu restujeme dozlatova. Pak přidáme špenát, který dusíme asi 5 minut, osolíme a opepříme ho. Necháme jej okapat.
Lilky osušíme. V další pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a kolečka lilků v něm osmažíme. Makaróny uvaříme podle návodu al dente a scedíme. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Mléko přivedeme do varu, vmícháme do něj instantní omáčku. Po chvilce vaření přidáme 100 g strouhaného sýra, vmícháme vejce a omáčku ochutíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
Do formy navrstvíme lilky, špenát a makaróny, zasypeme vše strouhankou a zalijeme omáčkou. Nakonec vše posypeme zbylým sýrem.
V troubě zapékáme asi 30 minut. Makarónový nákyp s lilky ihned podáváme. Do receptu můžeme přidat krůtí nudličky nebo sójové maso.
autor admin_vareni
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena