reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Madlenky s čokoládou

Znáte francouzské madlenky? Využít na ně můžete formičky na pracny, oproti nim jsou však krásně nadýchané. Pečou se i bílé, úžasná je i tato čokoládová varianta. A nejlepší jsou čersvě upečené, jen se po nich zapráší.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

poleva

těsto



Energetická hodnota

648 kJ / 155,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

V misce vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Přidáme rozpustěné máslo (ne horké), vanilku, med, zašleháme, přídáme i mouku smíchanou s kakaem (ideálně prosejeme), zašleháme a nakonec vmícháme čokoládu nasekanou na malé kousky.

Těsto necháme pár minut odstát a mezitím si zapneme troubu na 175 °C a připravíme si formičky. Buď klasické mušle na pracny, které dobře vymažeme máslem, případně speciální silikonové formičky přímo na madlenky.

Těsto dáváme do formiček lžící nebo cukrářským pytlíkem, kterému více ustřihneme špičku, třeba i 2 centimetry. Plníme zhruba do dvou třetin výšky formičky, madlenky se nafouknou. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 minut, podle trouby, propečenost zkontrolujeme špejlí. Pokud na ní neulpívají drobky, máme hotovo. Necháme je vychladnout, poté je částečně namočíme do rozpuštěné čokolády a můžeme i posypat nasekanými ořechy, zde byly použity pistácie.

Po zaschnutí čokolády rovnou podáváme, například ke kávě, nejlepší jsou totiž čerstvé.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Madlenky s čokoládou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.