reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maďarský vepřový guláš

Guláš z vepřové plece a čerstvé červené papriky vařený v papiňáku. Recept pro 4 osoby.


  • 4,5

    144×

    4,5 144
  • 1 hod

  • 27×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Vepřové maso podle potřeby očistíme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostičky.

V papiňáku rozehřejeme sádlo, ale můžeme i olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Když je cibule růžová, přidáme kostky masa a zprudka je osmahneme. Základ guláše osolíme, opepříme a okořeníme kmínem, majoránkou, paprikou a podle chuti přidáme masox a chilli koření. Nakonec přidáme česnek a vše jen velmi krátce osmahneme a zamícháme, aby paprika nezhořkla.

Základ zalijeme vroucí vodou, uzavřeme, zmírníme teplotu na polovinu dusíme asi 45 minut. Mezitím si očistíme papriky a nakrájíme je na kostičky 1 x 1 cm. Pak hrnec opatrně otevřeme a vypečený základ opět zalijeme zhruba litrem vroucí vody. Guláš přivedeme k varu, vsypeme připravenou papriku a jen několik minut společně povaříme, aby paprika pouze změkla a nerozvařila se.

Před zahušťováním naposledy ochutnáme, doplníme podle chuti koření, a pokud se nám zdá vepřový guláš málo hutný, můžeme přidat kostku masoxu, a kdo má rád ostřejší, může přidat chilli koření.

Maďarský vepřový guláš zahustíme polohrubou moukou, kterou rozkvedláme asi ve 2 dl studené vody a za stálého míchání pomalu přiléváme do vroucího guláše. Lijeme, dokud se nám guláš nezdá tak akorát. Pak guláš povaříme ještě tak 5 minut a můžeme podávat.

Maďarský vepřový guláš je nejlepší druhý den, podávaný s bramborovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem a pivem.

Doporučení: Po vypečení základu doporučuji tuto hmotu přelít do běžného hrnce a pokračovat v něm, případná připálenina v papiňáku nám pak guláš nenahořkne.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Maďarský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 23
    • Martens
      Martens

      Komentář k receptu Maďarský vepřový guláš

      Tak nevím,vařím profesionálně hodně let,a věřte viděl jsem hodně, ale tohle....

      24.03.2017 07:25:19

    • Jirka
      Jirka

      madarsky veprovy gulas

      ... co tam dela ten masox !!! Od ktere doby madari davali do gulase ten smradlavy masox ???

      30.12.2015 22:25:16

    • Jirka
      Jirka

      madarsky veprovy gulas

      ... co tam dela ten masox !!! Od ktere doby madari davali do fulase ten smradlavy masox ???

      30.12.2015 22:23:18


    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Maďarský vepřový guláš

      pomer mäsa a cibule je veľmi správny, cibuľa samotná zahustí prirodzeným spôsobom guláš, nie je potrebné zahusťovať múkou, guláše v madarskej kuchyni sa nikdy nezahusťujú múkou ani ničím iným. inak recept je veľmi pekný, nedávala by som však nikdy žiaden masox z kocky, ale domáci vývar alebo vodu, no a chýba mi pikantnosť a príznačná ostrosť madarského gulášu, ale to je už na chuti každého z nás.
      za recept ti patrí určite 5*

      28.12.2015 08:12:05

    • Tomáš
      Tomáš

      Komentář k receptu Maďarský vepřový guláš

      masox? do gulašu neblaznite ludia premyslajte

      29.11.2013 10:35:27

    • Jindrich
      Jindrich

      Komentář k receptu Maďarský vepřový guláš

      Zahustil sem trochou chleba, nebal sem se hodne koreni. Bylo to super s bramborama

      01.11.2013 16:37:36

    • sara
      sara

      Madarsky gulas se vubec nezahustuje kucharky :D tohle dat Madarovi tak vrhne!

      26.02.2013 05:53:28

    • evusche
      evusche

      Polohrubá mouka?

      proč se dává POLOHRUBÁ MOUKA? Když už zahušťuji moukou s vodou, tak dávám přeci hladkou nebo ne? Proč tedy polohrubrá, má to nějaký speciální význam?

      28.06.2011 11:09:51

    • David
      David

      Připomínka k receptu

      Malá připomínka k receptu: Jelikož jsem gastronom a znalec maďarské kuchyně, musím naprosto nesouhlasit se zahuštěním. Maďaři v zásadě nezahušťují. Místo toho používají větší množství cibule.

      20.01.2008 13:39:16

      • Virgo
        Virgo

        Re: Připomínka k receptu

        Jako gastronom a znalec maďarské kuchyně, za kterého se vydáváte, byste měl nesouhlasit ještě s dalšími prohřešky tohoto receptu:
        1. poměr masa a cibule 1:1 je naprostý nesmysl, cibule guláš nezahustí, ale zato "perfektně" osladí!!!
        2. okrájet tuk z masa je barbarství, tuk dává pokrmu chuť
        3. vařit guláš v papiňáku je vražda pokrmu
        4. Maďaři název guláš pro tento pokrm neznají, nýbrž je to vepřový perkelt a v tom případě tak ještě chybí přidat čerstvá rajčata.
        Končím, ale našlo by se toho víc, vy znalče!!!

        28.12.2015 17:01:34


    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Maďarský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.