reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maďarský guláš podle šéfkuchaře

Můžu potvrdit, že je tento guláš super! Recept mám od jednoho šéfkuchaře.


  • 4,5

    125×

    4,4 125
  • 2 h 40 min

  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji s celým kmínem do tmavohnědé barvy. Pozor, nesmí se spálit.

Kližku opláchneme a odblaníme. Osušíme. Nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Přidáme k dušené cibuli a orestujeme. Zasypeme paprikou, přidáme protlak, paprikovou pastu a chvíli orestujeme. Přidáme na kostky krájená rajčata a papriky. Podlijeme vínem a vodou a dusíme doměkka, to je 2 - 3 hodiny na mírném ohni nebo cca 45 minut až 1 hodinu v tlakovém hrnci. Poté můžeme maďarský guláš lehce dohustit, já to nechám zredukovat a nic nezahušťuji. Dochutíme lisovaným česnekem, majoránkou a solí.

Maďarský guláš podle šéfkuchaře podáváme s knedlíkem, brambory nebo jinou přílohou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Maďarský guláš podle šéfkuchaře

    Celkový počet komentářů: 17
    • Andras
      Andras

      On ma byt ostryj proste palit porad

      05.05.2018 17:14:55

    • Radek W.
      Radek W.

      Šéfkuchař?

      Prosímvás co to je za šéfkuchaře, když za " pravý maďarský guláš vydává tuhle běžnou českou šlichtu a knedlíkem? Guláš je v Maďarsku v podstatě polívka, nezahuštěná. To co vidím na fotce by Maďaři označili jako perkelt, ovšem knedlíky nejedí-dali by vám k tomu drobnou těstovin tarhoňa. Nebo chleba. Nemám rád, když se něco označuje za PRAVOU krajovou specialitu, přitom na první pohled vidím, že v dané zemi nejspíš nikdy nebyl.

      11.01.2018 22:37:11

      • Marian Palúš
        Marian Palúš

        Re: Šéfkuchař?

        Uplne s tebou souhlasim.Madarsky gulas se dela v kotliku na ohni a je to polevka.

        20.10.2018 04:42:58


      • Pavol
        Pavol

        Re: Šéfkuchař?

        Radek, chceš povedať že cigánska pečienka sa pripravuje len v cigánskej chatrči, inač originál sa ku gulyasu podáva biely maďarský chlieb.Vo svojom príspevku spomínaš recept z cca 9 storočia, aj v maďarsku sa prílohy podávajú rôzné-záleží od regiónu. Prečítaj si trochu aj históriu a zvyklosti.

        09.12.2018 12:58:36

    • Peter
      Peter

      Komentář k receptu Maďarský guláš podle šéfkuchaře

      Prosim vas kolko vody na podliatie?

      31.05.2017 13:08:59

    • leelo2x
      leelo2x

      Komentář k receptu Maďarský guláš podle šéfkuchaře

      Dnes se ho pokusím udělat venku v kotliku

      06.05.2017 07:16:43

    • gitanass
      gitanass

      Komentář k receptu Maďarský guláš podle šéfkuchaře

      Vyborny recept udelala sem presne a este sem pridala jeden masox na dochuceni ..a pridala sem jednu chilli papricku aby gulas byl pikantni..doporucuji

      09.06.2016 11:52:00

    • Lukáš
      Lukáš

      Komentář k receptu Maďarský guláš podle šéfkuchaře

      Je výbornej,cibuli na sádle,dokápnul jsem mu pár kapek čili a nemá chybu....

      03.02.2016 10:54:10

    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Maďarský guláš podle šéfkuchaře

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.