reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maďarský guláš 1

Je libo gulášek? Tentokrát vyzkoušejte recept na guláš po maďarsku.


  • 3,8

    115×

    3,8 115
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Jednu kostku masoxu rozpustíme asi v půl litru horké vody, připravíme tak masový vývar.

Maso nakrájíme na kostičky a v hlubším kastrolu zprudka opečeme na oleji. Když se maso zatáhne a není už krvavé, přidáme cibuli, papriku a česnek. Společně za stálého míchání smažíme, až maso pustí šťávu. Osolíme, přidáme všechno koření, rajčatový protlak a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Pak podlijeme hrnkem vývaru nebo horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme podlévat ještě během dušení, aby se guláš nepřipaloval.

Ke konci dušení vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání ředíme zbytkem vývaru nebo vodou. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a krátce povaříme. Z uvařeného guláše vyjmeme bobkové listy. Podle vlastní chuti připepříme, přidat můžeme i majoránku a chilli.

Všechny guláše, i ten maďarský, chutnají nejvíce s knedlíky nebo chlebem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami nebo rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Maďarský guláš 1

Celkový počet komentářů: 12
  • Vojtino
    Vojtino

    Komentář k receptu Maďarský guláš 1

    Děláte si nejspíš z lidi dobry den, jestliže do guláše přidáváte masox a mouku, zvláště ten masox. Takhle si varte v závodní jídelně 4. kategorii a nezahlcujte internet takovými kydy, že do guláše přidáváte masox. To není vaření, ale gastroporno.
    Pokud máte soudnost, smažte to!

    14.10.2016 08:58:17

  • stavros666
    stavros666

    maďarský guláš

    Udělal jsem ho také tak,podle Vašeho receptu,ale tradičně bez masoxu,asi rádoby ochucovadla....skutečně nebyl třeba.Ani kmín nebo mouka,jako zahušťovadlo.Posílám též fotografii mého výtvoru a přeji dobrou chuť....///

    02.11.2015 13:17:32

  • Márč
    Márč

    Skvělý recept , moc se mi to povedlo , mňamka

    26.01.2013 10:49:29

  • pperna
    pperna

    Vyborny recept, muzu jen doporucit, podle chuti jsem nepridaval nic , nezahustoval jsem - nebylo treba, gulas byl vynikajici

    14.03.2011 21:17:15

  • Ladislav
    Ladislav

    Ja som zo Slovenska a teda bližie k maďarom aj keď som z východu a o guľašoch vieme svoje, môžem Vám teda povedať, že všetci máte tak trochu pravdu, maďarský guľaš, tak ako ho pripravila autorka sa skutočne podáva s knedľou, polievke by sa "nadávalo" kotlíkový a ten je redší a je sa s lyžicou. Tento som robil dnes a chutná výborne, len namiesto vody na podlievanie som použil lacnejšie - tetrapackové - víno a je to báječné. Uvarte, ochutnajte a potom hodnoťte. Prajem dobrú chuť.

    29.08.2010 11:07:49

  • Jitka
    Jitka

    Bohužel bych řekla, že pravý maďarský guláš se nepodává s přílohou, jde totiž o polévku. Max. se podává pečivo. Nezahušťuje se.

    28.06.2007 21:16:52

    • dana
      dana

      Nepsala jsem, že je to "pravý" maďarský guláš.Pokud otevřete libovolnou kuchařku s recepty na guláše, pokaždé najdete recept trochu jiný.Když si koupíte koření s názvem "Maďarský guláš", recept se opět liší....

      29.06.2007 20:21:08

    • stavros666
      stavros666

      Ano,paní Jitko,máte úplnou pravdu,pravý maďarák se papá bez příloh,ale pouze s pečivem.Ale podotýkám,proti gustu žádný dišputát....///

      22.02.2018 13:36:07

Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Maďarský guláš 1

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.