reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maďarský guláš 1

Je libo gulášek? Tentokrát vyzkoušejte recept na guláš po maďarsku.


  • 3,8

    116×

    3,8 116
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Jednu kostku masoxu rozpustíme asi v půl litru horké vody, připravíme tak masový vývar.

Maso nakrájíme na kostičky a v hlubším kastrolu zprudka opečeme na oleji. Když se maso zatáhne a není už krvavé, přidáme cibuli, papriku a česnek. Společně za stálého míchání smažíme, až maso pustí šťávu. Osolíme, přidáme všechno koření, rajčatový protlak a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Pak podlijeme hrnkem vývaru nebo horkou vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme podlévat ještě během dušení, aby se guláš nepřipaloval.

Ke konci dušení vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání ředíme zbytkem vývaru nebo vodou. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a krátce povaříme. Z uvařeného guláše vyjmeme bobkové listy. Podle vlastní chuti připepříme, přidat můžeme i majoránku a chilli.

Všechny guláše, i ten maďarský, chutnají nejvíce s knedlíky nebo chlebem. Můžeme ho ale podávat i s těstovinami nebo rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Maďarský guláš 1

    Celkový počet komentářů: 12
    • Vojtino
      Vojtino

      Komentář k receptu Maďarský guláš 1

      Děláte si nejspíš z lidi dobry den, jestliže do guláše přidáváte masox a mouku, zvláště ten masox. Takhle si varte v závodní jídelně 4. kategorii a nezahlcujte internet takovými kydy, že do guláše přidáváte masox. To není vaření, ale gastroporno.
      Pokud máte soudnost, smažte to!

      14.10.2016 08:58:17

    • stavros666
      stavros666

      maďarský guláš

      Udělal jsem ho také tak,podle Vašeho receptu,ale tradičně bez masoxu,asi rádoby ochucovadla....skutečně nebyl třeba.Ani kmín nebo mouka,jako zahušťovadlo.Posílám též fotografii mého výtvoru a přeji dobrou chuť....///

      02.11.2015 13:17:32

    • Márč
      Márč

      Skvělý recept , moc se mi to povedlo , mňamka

      26.01.2013 10:49:29


    • pperna
      pperna

      Vyborny recept, muzu jen doporucit, podle chuti jsem nepridaval nic , nezahustoval jsem - nebylo treba, gulas byl vynikajici

      14.03.2011 21:17:15

    • Ladislav
      Ladislav

      Ja som zo Slovenska a teda bližie k maďarom aj keď som z východu a o guľašoch vieme svoje, môžem Vám teda povedať, že všetci máte tak trochu pravdu, maďarský guľaš, tak ako ho pripravila autorka sa skutočne podáva s knedľou, polievke by sa "nadávalo" kotlíkový a ten je redší a je sa s lyžicou. Tento som robil dnes a chutná výborne, len namiesto vody na podlievanie som použil lacnejšie - tetrapackové - víno a je to báječné. Uvarte, ochutnajte a potom hodnoťte. Prajem dobrú chuť.

      29.08.2010 11:07:49

    • Jitka
      Jitka

      Bohužel bych řekla, že pravý maďarský guláš se nepodává s přílohou, jde totiž o polévku. Max. se podává pečivo. Nezahušťuje se.

      28.06.2007 21:16:52

      • dana
        dana

        Nepsala jsem, že je to "pravý" maďarský guláš.Pokud otevřete libovolnou kuchařku s recepty na guláše, pokaždé najdete recept trochu jiný.Když si koupíte koření s názvem "Maďarský guláš", recept se opět liší....

        29.06.2007 20:21:08

      • stavros666
        stavros666

        Ano,paní Jitko,máte úplnou pravdu,pravý maďarák se papá bez příloh,ale pouze s pečivem.Ale podotýkám,proti gustu žádný dišputát....///

        22.02.2018 13:36:07


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Maďarský guláš 1

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.