reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu, vmícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem.

Těsto vlijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a upečeme. Zatím si připravíme krém. Máslo, cukr a žloutek utřeme do pěny. Přidáme pudink a dobře spojíme. Po lžících přidáme vroucí vodu a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme kávu a rum.

Po vychladnutí rozkrojíme korpus na dvakrát. Spodní plát pokapeme rumem a potřeme krémem. Střední plát potřeme marmeládou a povrch opět potřeme krémem. Nakonec maďarský dort ozdobíme polevou z čokolády, necháme vychladit a můžeme servírovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maďarský dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.