Maďarské halušky

20 min | příloha | 4 porce | maďarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1170x
V Maďarsku jsou velmi oblíbené halušky jako příloha k masům, upraveným na šťávě, s perkeltem či paprikášem. Podle osvědčeného receptu je příprava velmi rychlá a jednoduchá.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mísy dáme polohrubou mouku a promícháme se solí. Do mouky přidáme vejce a přilijeme tolik studené vody, aby vzniklo řidší těsto. Nesmí se vypracovat, neboť by se táhlo, jen zlehka promícháme a necháme odstát, dokud nezačne vřít v hrnci osolená voda na vaření halušek - cca 3 litry.

Když už voda pořádně vře - bublá, těsto dáme do haluškovače, přes který těsto rychle protlačíme do vody. Protlačené halušky promícháme, aby se nepřichytily na dno hrnce. Když halušky vyplavou na povrch, ještě je povaříme asi 3 - 4 minuty. Uvařené halušky scedíme, opláchneme studenou vodou, necháme odkapat od vody a dáme do jenské mísy, protože déle vydrží teplé. Halušky omastíme olejem, aby se neslepily. Nyní jsou připravené na podávání.

Halušky jsou v Maďarsku velmi oblíbené jako příloha ke gulášům, masům připraveným na šťávě, perkeltům či paprikášům. Halušky jsou také výborné s uzenou slaninou a kyselou smetanou. Halušky se mohou podávat i jako samostatné jídlo. Bakoňské vepřové plátky se servírují výlučně s těmito haluškami.

autor receptu:

Maďarské halušky

Počet přidaných receptů: 413

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Maďarské halušky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1826 kJ / 436,2 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 4190 běžně 6350 Kč sleva 34 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Maďarské halušky byl 11.04.2017 na 5. místě v žebříčku nejlepších receptů.

2,4
slabší recept
30 hlasujících
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Mouku promícháme se solí.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Přidáme vejce.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Přilijeme vodu a zlehka zpracujeme na lité těsto. V žádném případě nevypracováváme, aby se těsto netáhlo a necháme odpočinout.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Těsto dáme na haluškovač a nad vroucí vodou rychle protlačíme.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Halušky uvaříme ve vroucí vodě asi 3 až 4 minuty.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Halušky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat od vody.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Dáme do jenské mísy a promícháme s olejem.

Kuchařky obsahující recept Maďarské halušky

Recept se nachází v 37 kuchařkách
Libchen
Dobré recepty 289 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů
zjirousek
Halušky 72 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Maďarské halušky

Přidat příspěvek k receptu Maďarské halušky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept