Maďarské halušky

20 min | příloha | 4 porce | maďarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1246x
V Maďarsku jsou velmi oblíbené halušky jako příloha k masům, upraveným na šťávě, s perkeltem či paprikášem. Podle osvědčeného receptu je příprava velmi rychlá a jednoduchá.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mísy dáme polohrubou mouku a promícháme se solí. Do mouky přidáme vejce a přilijeme tolik studené vody, aby vzniklo řidší těsto. Nesmí se vypracovat, neboť by se táhlo, jen zlehka promícháme a necháme odstát, dokud nezačne vřít v hrnci osolená voda na vaření halušek - cca 3 litry.

Když už voda pořádně vře - bublá, těsto dáme do haluškovače, přes který těsto rychle protlačíme do vody. Protlačené halušky promícháme, aby se nepřichytily na dno hrnce. Když halušky vyplavou na povrch, ještě je povaříme asi 3 - 4 minuty. Uvařené halušky scedíme, opláchneme studenou vodou, necháme odkapat od vody a dáme do jenské mísy, protože déle vydrží teplé. Halušky omastíme olejem, aby se neslepily. Nyní jsou připravené na podávání.

Halušky jsou v Maďarsku velmi oblíbené jako příloha ke gulášům, masům připraveným na šťávě, perkeltům či paprikášům. Halušky jsou také výborné s uzenou slaninou a kyselou smetanou. Halušky se mohou podávat i jako samostatné jídlo. Bakoňské vepřové plátky se servírují výlučně s těmito haluškami.

autor receptu:

Maďarské halušky

Počet přidaných receptů: 429

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Maďarské halušky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1826 kJ / 436,2 kCal (na 1 porci)

Recept Maďarské halušky byl 11.04.2017 na 5. místě v žebříčku nejlepších receptů.

2,4
slabší recept
30 hlasujících
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Mouku promícháme se solí.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Přidáme vejce.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Přilijeme vodu a zlehka zpracujeme na lité těsto. V žádném případě nevypracováváme, aby se těsto netáhlo a necháme odpočinout.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Těsto dáme na haluškovač a nad vroucí vodou rychle protlačíme.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Halušky uvaříme ve vroucí vodě asi 3 až 4 minuty.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Halušky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat od vody.
  • Recept Maďarské halušky ako príloha - Dáme do jenské mísy a promícháme s olejem.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Maďarské halušky

Přidat příspěvek k receptu Maďarské halušky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept