reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Maďarské halušky

Maďarské halušky

V Maďarsku jsou velmi oblíbené halušky jako příloha k masům, upraveným na šťávě, s perkeltem či paprikášem. Podle osvědčeného receptu je příprava velmi rychlá a jednoduchá.


  • 2,5

    31×

    2,5 31
  • 20 min

Postup přípravy

Do mísy dáme polohrubou mouku a promícháme se solí. Do mouky přidáme vejce a přilijeme tolik studené vody, aby vzniklo řidší těsto. Nesmí se vypracovat, neboť by se táhlo, jen zlehka promícháme a necháme odstát, dokud nezačne vřít v hrnci osolená voda na vaření halušek - cca 3 litry.

Když už voda pořádně vře - bublá, těsto dáme do haluškovače, přes který těsto rychle protlačíme do vody. Protlačené halušky promícháme, aby se nepřichytily na dno hrnce. Když halušky vyplavou na povrch, ještě je povaříme asi 3 - 4 minuty. Uvařené halušky scedíme, opláchneme studenou vodou, necháme odkapat od vody a dáme do jenské mísy, protože déle vydrží teplé. Halušky omastíme olejem, aby se neslepily. Nyní jsou připravené na podávání.

Halušky jsou v Maďarsku velmi oblíbené jako příloha ke gulášům, masům připraveným na šťávě, perkeltům či paprikášům. Halušky jsou také výborné s uzenou slaninou a kyselou smetanou. Halušky se mohou podávat i jako samostatné jídlo. Bakoňské vepřové plátky se servírují výlučně s těmito haluškami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maďarské halušky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.