reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Energetická hodnota

1826 kJ / 436,2 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Do mísy dáme polohrubou mouku a promícháme se solí. Do mouky přidáme vejce a přilijeme tolik studené vody, aby vzniklo řidší těsto. Nesmí se vypracovat, neboť by se táhlo, jen zlehka promícháme a necháme odstát, dokud nezačne vřít v hrnci osolená voda na vaření halušek - cca 3 litry.

Když už voda pořádně vře - bublá, těsto dáme do haluškovače, přes který těsto rychle protlačíme do vody. Protlačené halušky promícháme, aby se nepřichytily na dno hrnce. Když halušky vyplavou na povrch, ještě je povaříme asi 3 - 4 minuty. Uvařené halušky scedíme, opláchneme studenou vodou, necháme odkapat od vody a dáme do jenské mísy, protože déle vydrží teplé. Halušky omastíme olejem, aby se neslepily. Nyní jsou připravené na podávání.

Halušky jsou v Maďarsku velmi oblíbené jako příloha ke gulášům, masům připraveným na šťávě, perkeltům či paprikášům. Halušky jsou také výborné s uzenou slaninou a kyselou smetanou. Halušky se mohou podávat i jako samostatné jídlo. Bakoňské vepřové plátky se servírují výlučně s těmito haluškami.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Maďarské halušky