reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maďarské bakoňské vepřové plátky

V Maďarsku jsou tyto vepřové plátky velmi známé a oblíbené jídlo, které je často podávané i na svatbách. Jde o pikantní dušené vepřové plátky na cibuli se žampiony zjemněné kyselou smetanou.


  • 2,4

    20×

    2,4 20
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Postup přípravy

Cibuli očistíme a pokrájíme na kostky. Sušenou pálivou papriku pokrájíme nadrobno. Sušené žampiony namočíme na 30 minut do teplé vody, jsou mnohem aromatičtější než čerstvé, ale klidně můžeme použít čerstvé.

Připravíme si domácí lečo, pokud nemáme, použijeme čerstvou 1 zelenou papriku a 2 čerstvá rajčata. Vepřové karé (kotlety) nakrájíme na 4 plátky o tloušťce 1 cm, po obvodu nařežeme, naklepeme jen zlehka a posolíme.

V hrnci rozpustíme domácí vepřové sádlo, na kterém orestujeme cibuli s pokrájenou pálivou paprikou. Na tomto cibulovém základě opečeme vepřové plátky z obou stran, přitom dáváme pozor, aby se cibule nespálila.

Opečené maso vybereme na talíř a cibuli zasypeme mletou sladkou paprikou, necháme ji rozpustit, přidáme 4 lžíce leča, podlijeme trochou vody a přivedeme do varu.

Vložíme zpět opečené řízky, přidáme oba paprikové krémy Aranypiros csemege a namočené žampiony i s vodou a přikryté pokličkou dusíme, dokud maso nezměkne (za občasného podlití horkou vodou). Potom přidáme hustou kyselou smetanu a necháme všechno spolu projít varem.

Bakoňské vepřové plátky rozdělíme na talíře a podáváme s domácími haluškami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maďarské bakoňské vepřové plátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.