reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Maďarská fazolová sladkokyselá polévka

Maďarská fazolová sladkokyselá polévka

Recept na tradiční maďarskou sladkokyselou polévku s ostrou uzenou klobásou maďarského typu.


  • 2,8

    52×

    2,8 52
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Večer před vařením namočíme fazole do studené vody. Vodu slijeme, doplníme čerstvou vodou a dáme vařit na střední plamen. Fazole nesolíme. První vodu z vaření slijeme a doplníme čerstvou vodou. Vložíme klobásu překrojenou na polovinu, kůži z uzené slaniny na zlepšení uzené chuti a okořeníme mletým černým pepřem.

Cibuli pokrájíme na kostky a petrželovou nať posekáme nadrobno. Uvařenou klobásu vybereme a pokrájíme na kolečka. Když jsou fazole téměř měkké, zahustíme polévku zásmažkou z oleje, mouky, cibule, obou paprik a vložíme zpět kolečka klobásy. Vaříme ještě 15 minut.

Do misky přidáme kyselou smetanu a přidáme k ní trochu polévky, aby se vyrovnaly teploty, smetana se potom nesrazí. Fazolovou polévku necháme projít varem a stáhneme z ohně. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odstát, aby nám česnek polévku pěkně provoněl. Polévku nakonec dochutíme octem a cukrem.

Maďarskou fazolovou sladkokyselou polévku podáváme horkou, sypeme ji petrželovou natí. Polévku podáváme s krajícem dobrého čerstvého domácího chleba anebo se škvarkovými pagáčky či smetanovým slaným koláčem jako samostatný hlavní chod.

Pokud nevaříme polévku přímo s kyselou smetanou, podáváme hustou kyselou smetanu zvlášť v misce, aby si každý mohl vzít kopeček smetany sám v množství podle vlastní chuti a rozmíchat v hotové polévce až na talíři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maďarská fazolová sladkokyselá polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.