reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Maďarská fazolová sladkokyselá polévka

Maďarská fazolová sladkokyselá polévka

Recept na tradiční maďarskou sladkokyselou polévku s ostrou uzenou klobásou maďarského typu.


  • 2,8

    52×

    2,8 52
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 661 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Večer před vařením namočíme fazole do studené vody. Vodu slijeme, doplníme čerstvou vodou a dáme vařit na střední plamen. Fazole nesolíme. První vodu z vaření slijeme a doplníme čerstvou vodou. Vložíme klobásu překrojenou na polovinu, kůži z uzené slaniny na zlepšení uzené chuti a okořeníme mletým černým pepřem.

Cibuli pokrájíme na kostky a petrželovou nať posekáme nadrobno. Uvařenou klobásu vybereme a pokrájíme na kolečka. Když jsou fazole téměř měkké, zahustíme polévku zásmažkou z oleje, mouky, cibule, obou paprik a vložíme zpět kolečka klobásy. Vaříme ještě 15 minut.

Do misky přidáme kyselou smetanu a přidáme k ní trochu polévky, aby se vyrovnaly teploty, smetana se potom nesrazí. Fazolovou polévku necháme projít varem a stáhneme z ohně. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odstát, aby nám česnek polévku pěkně provoněl. Polévku nakonec dochutíme octem a cukrem.

Maďarskou fazolovou sladkokyselou polévku podáváme horkou, sypeme ji petrželovou natí. Polévku podáváme s krajícem dobrého čerstvého domácího chleba anebo se škvarkovými pagáčky či smetanovým slaným koláčem jako samostatný hlavní chod.

Pokud nevaříme polévku přímo s kyselou smetanou, podáváme hustou kyselou smetanu zvlášť v misce, aby si každý mohl vzít kopeček smetany sám v množství podle vlastní chuti a rozmíchat v hotové polévce až na talíři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maďarská fazolová sladkokyselá polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.