reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Máčáky hradeckého ukrutníka

Netradičně nakládané okurky.


  • 3,3

    64×

    3,3 64
  • 30 min



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 739 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 979 hodnocení

Sběr černého bezu

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 794 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

Svaříme si asi 17% solný lák. Jeden litr vody svaříme se 170 gramy soli, v našem případě dvojnásobné množství. Do solného roztoku přidáme pepř, nové koření a hořčičné semínko. Nálev povaříme asi 2 - 3 minuty, promícháme a odstavíme. Nálev necháme trochu vychladnout.

Zatím si očistíme, omyjeme větší okurky nakládačky a promícháme je vidličkou. Česnek oloupeme a stroužky rozpůlíme. Okurky naskládáme do velké zavařovací sklenice. Jednotlivé vrstvy prokládáme stroužky česneku, koprem a bobkovým listem. Navrch přidáme vinný a višňový list.

Připravené okurky důkladně zalijeme teplým nálevem. Sklenice přikryjeme papírem, zlehka převážeme motouzem a necháme alespoň 3 - 4 dny stát v teple a na světle.

Mačáky hradeckého ukrutníka podáváme po alkoholicky náročné noci nebo k jídlu podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Máčáky hradeckého ukrutníka

    Celkový počet komentářů: 4
    • Svatoslav
      Svatoslav

      Doporučuji rovněž 10x méně soli, než je v receptu uvedeno. Jinak okurky zkazíte jako já.

      08.08.2016 15:10:13

    • Vilda
      Vilda

      je to nesmysl tolik soli.Něco vydržím,ale stačí jen 60g na 1 litr vody,a i tak je to dosti slané

      09.08.2012 16:40:12

    • fabregas
      fabregas

      Okurky je nutno PROPÍCHAT a ne promíchat, jak je uvedeno, jinak je tento recept kvalitní.

      12.07.2012 19:39:56


    • Týna
      Týna

      Seženete jej na tomto webu http://www.prodejbylin.cz/bobk ovy_list_list/index.html

      23.08.2010 17:10:11


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Máčáky hradeckého ukrutníka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.