reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lžícová buchta od Helči

Jemná buchta s ovocem připravená podle receptu od Helči.


  • 2,3

    2,3 3
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

drobenka

podle chuti

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1165 kJ / 278,3 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Připravíme si 15 polévkových lžic polohrubé mouky, 8 polévkových lžic cukru, 8 polévkových lžic oleje, 10 polévkových lžic vlažného mléka, 2 vejce a 1 kypřící prášek do pečiva. Můžeme přidat i vanilkový cukr. Vše smícháme dohromady.

Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Já vysypávám plech strouhaným kokosem. Jinak můžeme vysypat také polohrubou moukou nebo strouhankou. Těsto posypeme kousky ovoce podle chuti a na to nasypeme drobenku. Na drobenku smícháme máslo, polohrubou mouku a cukr. Mícháme rukou, až se nám směs pěkně drobí.

Lžícovou buchtu pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Lžícovou buchtu od Helči po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lžícová buchta od Helči

    Celkový počet komentářů: 5
    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Lžícová buchta od Helči

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.