reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

Celkový počet komentářů: 151
  • Anna
    Anna

    Co je na ní luxusního? Tak se běžně vaří, a trochu dobrého bílého na ochucení. Potom možná!!

    06.02.2019 14:06:49

  • Sonina
    Sonina

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Baví mě, jak tu všichni tenhle recept kritizují, ale aby se teda podělili o svůj dokonalý recept nebo alespoň sdíleli odkaz na něco " použitelnějšího " , to ne.

    05.02.2019 11:58:14

  • FANDA
    FANDA

    KOPROVÁ OMÁČKA

    ZÁKLAD HORKOU VODOU?, TO JE ESKYMÁCKÝ RECEPT!
    FANDA

    31.01.2019 22:17:54

  • FANDA
    FANDA

    KOPROVÁ OMÁČKA

    ZÁKLAD HORKOU VODOU?, TO JE ESKYMÁCKÝ RECEPT!
    FANDA

    31.01.2019 22:17:29

  • Řehoř
    Řehoř

    Všechny recepty porušují profesionální přípravu pokrmů. Chyby při přípravě základů, horkou jíšku zaléváme zásadně studeným vývarem, chybí důležitá poznámka o provaření omáčky minimálně 30 minut, používání bujonů, vegety, instantní jíšky atd. Laik pak podlehne iluzi, že dobře uvařit je jednoduché, opak je pravdou. Zvykne si na nechutné blafy, ale myslí si, že umí vařit.

    05.01.2019 11:07:32

    • anna.ledlova
      anna.ledlova

      Re: AMATÉŘI

      Souhlasím s pisatelem, jíšku zalévám studeným vývarem a postupně rozmíchávám, aby základ nebyl samá hrudka a dosud se mi vždy vše zadařilo i po 3O letech vaření. Omáčka je pak opravdu chutnější a kopr také až na konec, omáčka pak voní koprem. Knedlíky s burizonem? To je používají z polotovarů?

      22.01.2019 11:09:50

    • FRANT.PERŠÍN
      FRANT.PERŠÍN

      Re: AMATÉŘI

      ABSOLUTNÍ SOUHLAS.

      FANDA

      31.01.2019 22:08:58

    • FRANT.PERŠÍN
      FRANT.PERŠÍN

      Re: AMATÉŘI

      ABSOLUTNÍ SOUHLAS.

      FANDA

      31.01.2019 22:13:53

    • Eva
      Eva

      Re: AMATÉŘI

      Myslím že tahle je to lepší. Máslo, šalotka najemno, 2 bob listy, 5 nové koření, orestovat,mouka zapražit,studený vývar masový nebo zeleninový,sůl,pepř,ocet,cu kr,restovat, provaříme, na závěr zalijeme smetanou 30%,kopr,prohřát,promixovat, podáváme s vařeným vejcem a houskovým knedlíkem.

      08.02.2019 00:01:10

    • Rom Ik
      Rom Ik

      Re: AMATÉŘI

      souhlasím :-)

      03.03.2019 06:45:29

  • Kiki
    Kiki

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Opravdu vás pohoršuje třtinový cukr? Tak si tam dejte bílej, já bych tam nedávala žádnej, cukru mám ve stravě dostatek. A další si stěžuje na vývar? Vy nevíte že omáčky se dělají z vývaru? Že jsou pak sytější chutnější a výživnější? Wtf?

    06.12.2018 16:30:56

  • alamilačkova
    alamilačkova

    Kôprová omáčka

    Z masla a hladkej múky urobíme bledú zápražku. Zalejeme ju mliekom / ja pridávam aj sladkú smotanu / ,posolíme , osladíme,povaríme.Nakoniec okyslíme a pridáme nadrobno posekaný kôpor. / Recept podľa Slovenskej kuchárky z r.1968 / . mliekom pridávam aj sladkú smotanu, okyslím citrónom.

    15.11.2018 21:23:23

  • Jasna Čumpelíková
    Jasna Čumpelíková

    Jaký horký vývar? Jaký třtinový cukr? Co je to za prasarnu?

    13.10.2018 18:52:37

  • Kuba
    Kuba

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Uvařil jsem, omáčka je vynikající. 3 malé úpravy: 1) kopr nasekat nadrobno na prkénku; 2) kopr všechen až na sám závěr vaření, aby neztratil chuť; 3) třtinový cukr nahradit cukrem obyčejným. Záklechtkou bych omáčku nezahušťoval - stejně to nebylo při dodržení postupu třeba.

    22.08.2018 11:24:38

  • Jan
    Jan

    Jsem kuchař už třetí generace. Koprovka a všechna ostatní jídla by se měla vařit tak jak nás to naučily naše maminky a babičky. Jakékoliv změny v receptech jen škodí. Třtinový cukr do koprpovky je asi jako bych dal hranatá kola na auto. Příklad napíšu Španělský ptáček a v mase bude zabaleno zelí. Už to je něco jiného nelze si upravovat receptury. Tedy lze ale nelze je tak prezentovat.

    07.08.2018 08:17:12

    • lumik
      lumik

      Re: tak tak.

      naprostý souhlas,už jsem sem i psala že recepty by se měly dodržovat,v případě inovace změnit název,jsem také kuchařka proto to víc řeším

      07.08.2018 09:11:07

    • patrica
      patrica

      Re: tak tak.

      Máte pravdu, klasické recepty jsou nejlepší.Ať si tam každý přidává co chce, je jiná doba, více možností co se týče surovin, ale už to není ono.Jó, babičky to byly kuchařky

      16.10.2018 11:33:29

    • žabka
      žabka

      Re: tak tak.

      Hranatá kola mě velmi pobavila...

      08.11.2018 19:01:24

  • eva
    eva

    koprova omacka

    Tak přesně takhle se koprovka nedělá, možná je to apríl s tím názvem luxusní. Vaření se musí umět.

    24.07.2018 16:37:03

  • Nyx
    Nyx

    Recept se mi nelíbí

    Neznalost základů vaření... horkou jíšku zalévat horkou tekutinou je nesmysl. Dohušťování " amerikou " (mouka+voda), mixování a přidávání kopru na začátku vaření... třtinový cukr, který má specifickou chuť, která se do koprovky nehodí... v tomto případě opravdu o " luxusu " nemůže být řeč a děsí mě představa, že podle takových návodů se třeba učí vařit začátečníci.

    08.07.2018 16:16:19

  • Barbora
    Barbora

    Luxusní koprová omáčka

    Koprovku podle receptu dělám již po několikáté a opravdu chutná celé rodině. Sice kopr nemixuji, ale to je snad každého věc. Psát komentáře typu fuj a humus se sem nehodí. Na takové výlevy se přihlašte do pořadů prostřeno a jim podobné. Tam se dočkáte možná i potlesku :)

    08.07.2018 11:24:20

    • kalivoda
      kalivoda

      Re: Luxusní koprová omáčka

      Koprovou omáčku déláme na připraveném bešamelu a jemnost omáčky určuje mléko,smetana nebo šlehačka ,kopr jemně nasekáme a vhodíme do omáčky a už dále nevaříme.aby jsme zachovaly chut´kopru.

      21.07.2018 18:38:33

  • Minjaver  Vilímková
    Minjaver Vilímková

    Luxusní koprová omáčka

    Nechápu lidi,kteří kritizují ale aby napsali jak tedy ten výborný recept který oni dělají tam nenapíší.já bych chtěla vědět jak tedy má taková správně luxusní koprovka vypadat a podrobný popis jak se dělá.Já jsem hledala co nejlepší recept a bývala bych si ho udělala,a když tedy není takový tak bych očekávala ode všech kteří tak kritizují že tam nápíší ten lepší který oni dělají.

    30.06.2018 14:42:40

  • michaela
    michaela

    luxusní koprová omáčka

    otřesný popis,fuj

    30.06.2018 00:11:18

  • Zuzka
    Zuzka

    Recept se mi nelíbí

    postup je postupem neandrtálce, který začal vařit z leknutí. Nebo napsat, aby kopr do omáčky byl rozmixován v mixéru? No, to může napadnout jen člověka, který moc nevaří! Hrůza děs!

    10.06.2018 16:16:34

  • Jana
    Jana

    Recept se mi nelíbí

    Celkově je to moučný humus a kopr je uvařený do mrtva. Škoda.

    29.03.2018 19:20:42

    • Petr Kuchař
      Petr Kuchař

      Re: Recept se mi nelíbí

      Ono to chce trochu fantazie a citu. Koprovka je vynikající. Recepty beru vždy jen jako inspirativní.

      I zakysaná smetana přidá na lahodnosti. :-) A co se zrovna nějak nepovedlo, tak ještě jde napravit.

      P.K.

      09.06.2018 11:31:50

  • Veronika
    Veronika

    Neberu nikomu jak vaří, ale tohle je fakt humus. Muž jel přesně podle receptu za mé přítomnosti (já chtěla vařit klasicky, ale trval na receptu), ale to, co z toho vyšlo je moučný, brutálně kalorický blemc, který má k luxusu hodně daleko. Nejsem zbytečný kritik, ale tohle mě dostalo. Vařit lze chutně i jinak...a koprovka jako od babičky taky chutná jinak.

    29.03.2018 19:02:04

  • René
    René

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Vařil jsem podle tohoto receptu již potřetí a všem koprovka moc chutnala. Děkuji za recept.
    A připojuji se k názoru předemnou, takové komentáře bych tady nečekal.

    13.02.2018 14:15:03

  • Mathy
    Mathy

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Fíha a já myslel že bezbřehá nenávist v komentářích je deviza Novinek a herních webů :D. Jinak díky, mám uvaříno a je to výborný ;)!

    28.12.2017 19:57:05

  • Petr
    Petr

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Tak takhle určitě ne teda!!!
    Nevím kdo vás to naučil, ale jděte a dejte mu facku... Děkuji

    28.12.2017 09:20:06

  • CZRoman
    CZRoman

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    OMG tady si zase někdo myslí, že když do receptu napiše přepuštěné máslo, hovězí vývar, smetanou a čerstvé snítky kopru Takže je to nějaký luxus. Spíš bych řekl že je to jen tráva v nějaké mléčné remuládě. Doporučil bych méně koukat na televizi a méně používat rádoby " všechno domácí a přírodní "

    23.12.2017 00:15:50

  • Katarina
    Katarina

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    hrozny recept tolko muky a vyvar? mala som z toho rosolovitu hmotu ... vsetko som robila krok po kroku ako v recepte ale vysledok luxusny bohuzial nebol ...

    19.12.2017 01:59:40

    • Olda
      Olda

      Re: Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Re: ad pí Katarína.
      Milá paní kuchařko, u většiny receptů, které chcete mít dle svého vkusu, (resp omáčku v požadované hustotě) nelze slepě dodržovat množství surovin, ale jen po troškách přidávat do pokrmu; zvlášť když je mezi ingrediencemi i šlehačka ! Osobně si myslím, že se mnou leckdo bude souhlasit, když řeknu, že na 6 porcí je vzhledem k ostatním surovinám těch 5 ( P Ě T ) lžic mouky až příliš... Mimochodem, jak dlouho vaříte (pokud vůbec...)?

      19.12.2017 11:08:18

  • Jana
    Jana

    Já koprajdu miluji,co návštěva tržnice,tak omajda.Ona se dělá stejně,jenom s obměnami.Dám si vařit vodu do konvice.Do kastrolu dám máslo s trochou oleje,rozpustím,přidám mouku a míchám jíšku,nesmí zhnědnout.Když je hezky napěněná,přidám cukr dle potřeby,chvíli míchám a zaleju trochou horké vody,stále míchám a přilévám vodu tak,aby množství bylo tak 1vody:2mléka.Osolím,mírně popepřím a nechám vařit.Pozor,utíká z hrnce,takže,hlídat,tak 15-20min.Mezi tím si do plecháčku dám ocet,možno do něj dát cukr a převářím ho.Tak se vám omajda nezdrcne.Po uplynuti doby vařeni vliji potřebné množství mléka a 12%smetanu,povařím a po lžících přidávám ocet a ochutnávám.Přdávám i cukr a sůl.Aby byla omáčka mňam,právě záleží na tomto dochucení.Teprve až nakonec přidám jemně nakrájený kopr a to hodně,nechám pouze přejít varem,odstavím,přikryji poklicí a nechám chvíli odpočinout,aby se ingredience spojily. Možno při vaření přidat hov.bujon,příloha maso nebo věřené vejce,knedl,brambor.Já osobně nepotřebuji nic,sním jen tak dva hluboké talíře a jsem spokojená.Druhý den je nejlepší

    27.08.2017 06:56:49

  • Hellen
    Hellen

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    V tom receptu není napsaný cukr, já tedy moc nesladím, ale trochu se tam dát musí, jinak si tu chut neumím představit-jenom ocet a sůl.

    10.08.2017 15:06:14

    • TerezA
      TerezA

      Re: Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Nevidite v receptu napsany trtinovy cukr? :) i v ingrediencich i v textu... a protoze podle tohodle receptu jsem koprovku varila uz davno, tak vim, ze cukr tam byl napsany vzdy :)

      26.08.2017 12:33:17

  • michal (tecka) hrabeta
    michal (tecka) hrabeta

    Vývar ano či ne?

    Cituji z knihy recepty teplých pokrmů vydáno 1986
    Koprová omáčka smetanově nazloutla hustá omáčka s jemně nakrájeným koprem - do horkého tuku nasypeme hladkou mouku a připravíme světlou zasmažku kterou zalijeme chladným vývarem a mlékem pečlivě rozslehame mírně osolíme a uvedeme do varu za občasného míchání vaříme nejméně 1/2hodiny....

    09.07.2017 11:43:54

  • pepé
    pepé

    vždyť je to tak jednoduchý!
    Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.

    Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit.

    Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.

    18.06.2017 09:19:28

  • karel
    karel

    Každý ví, že vývar z hovězího je základ. To uvařím maso, vývar vyleju a omáčku udělám z vody? Za další, kopr se absolutně nevaří, přidává se až na konec! Maximálně vařím stonky, který pak vyhodím. Co to je za kuchtu, která kopr mixuje? ´?? to neumí krájet? A ještě se s tím prezentuje jako se super receptem. Ovšem super tragédie je, že do teplý jíšky leje TEPLEJ vývar!! Jedna z ingeriencí musí být studená. A vaří to, než se jí rozvaří hrudky??? Taky super nápad. Hrudky se nerozvaří, zůstanou. To je právě výsledek těch dvou teplých složek. Jak může takový tele dávat rady ostatním? A vegani jděte se napást a nekažte českou klasiku nablblejma názorama o vege koprovce asi ze sojovýho masa!!!

    18.06.2017 09:04:50

  • Stephanie
    Stephanie

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Nejvíc luxusní, akorát teda mě to vyšlo na 4 porce, možná je to jen tím jak to bylo moc dobrý a každej si přidával. :))

    26.04.2017 08:17:38

  • Hanka
    Hanka

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Že vývar do koprovky nepatří? Co to je za blábol? Samozřejmě, že tam dám vývar z masa, které pak budu je koprovce podávat. Podle mě je recept správný. Ten, kdo tu prohlašuje, že se omáčka dělá z vody, tak sorry, ale pak je to pěknej patlal, který nemá o kvalitní domácí stravě ani potuchu!

    26.03.2017 12:04:51

    • bob
      bob

      Re: Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      omáčka se dělá z másla mouky mléka kopru octa cukru bíleho a soli ev vejce

      11.11.2018 09:47:19

  • monti (tecka) turnov
    monti (tecka) turnov

    Vývar ? Samozřejmě !!!

    Plně souhlasím s názorem " franta lopata... " - zlepší to chuť, jasně, že se to nesmí přehnat, aby to nebyla řidina, ale být tam musí... V žádným případě vývar z kostky masoxu - to bych opravdu řekl fuj, kde jsi se učil vařit ? ! ? A co takhle kousek - oříšek poctivýho (!!!) máslíčka nebo minimálně 33% šlehačky na zjemnění chuti ? Včíl mudrujte, páni kuchaříci . . .

    20.02.2017 18:25:24

  • Greco
    Greco

    Neni omacka jako omacka

    Koprovka se radi mezi vegetarianske omacky,tak v zadnem pripade nejaky masovy vyvar.Koprovka neni gravy.Jsou omacky ktere se pripravuji z bileho vina nebo s bezamel,slepici,hovezy vyvar,rajsky protlak,konak....orientalni omacka s pomerancovym dzusem a cerstvym zazvorem....a jsou to porad chutne omacky Alfredo omacka taky nema masovy vyvar a nikdo se ztoho nepotentoval.Ale na druhe strane,kdyz babicka davala do koprovky hovezy vyvar tak mu nebudeme kazit rodinnou tradici.

    18.02.2017 21:56:20

    • Mike
      Mike

      Re: Neni omacka jako omacka

      Vegetarianská omáčka ???? Ja měl za to že vegetariani neji ani produkty ze zviřat jako je mleko,tvatroh,smetana

      07.05.2017 11:11:29

  • Tomáš
    Tomáš

    Základ všech dobrých omáček....

    Základ všech dobrých omáček je kvalitní vývar,co tam chcete nalít vodu z kohoutku? V tom případě by jste měli jít do školy vaření??

    07.02.2017 13:14:15

  • Olga
    Olga

    Luxusní koprová omáčka

    Tedy musím Vás a sebe pochválit!!
    Lepší koprovku jsem nejedla :-)
    Použila jsem hustý, silný, hovězí vývar a má skvělou chuť.
    Jen jsem neměla čerstvý kopr, tak ster. v lahvičce (rozmixovaný) a na hrudky jsem použila mixér :-)
    Jinak vše podle Vašeho receptu a je super!!!
    Díky

    27.01.2017 15:27:25

  • Jirka
    Jirka

    Lidičky drahý, vývar do koprovky v žádném případě!!! Koprovka není guláš.

    17.10.2016 16:21:27

  • Martina
    Martina

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Omáčka je skutečně výborná, dělala jsem koprovku poprvé. Nemusím ji ( pamatuji ji jako plivajs ze školní jídelny se stonky kopru), ale manžeel ji miluje a chtěla jsem mu udělat radost. Je skutečně úžasná a za málo práce. Konečný čmrnc tomu dá cukr s octem. Máslo a olej jsme nepoužila, mouku jsem rozpustila v troše vývaru, pak postupovala dle receptu a nakonec prošla polévka mixérem.
    Děkuji za recept

    03.09.2016 16:27:48

  • Silvie
    Silvie

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Výborný recept::-). Jen jsem provedla malou změnu, protože u nás vejce natvrdo v celku moc úspěch nemají, nastrouhala jsem je najemno přímo do omáčky a bylo to super. Dokonce to omáčku i v této podobě zahustilo a na pohled byla ještě hezčí:-)).

    28.04.2016 15:07:40

  • Renata
    Renata

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Moc chutná - dodržela jsem přesný postup a výsledek super !!
    Příloha : knedlík a pak na výběr hovězí maso nebo vařené vejce.

    03.04.2016 11:47:18

  • jirka
    jirka

    Hovězí maso táhneme ve vývaru doměkka, maso vyndáme a několik naběraček čistého vývaru dáme stranou abychom v něm povařili čerstvý nebo sterilovaný kopr.Do vývaru na plotně zavaříme hrst nudliček aby byla dobrá polévka po níž přijde skvělá koprovka. Na tu potřebujeme jíšku z másla a hladké mouky z níž vytvoříme za přilévání vychladlého vývaru s koprem velmi hustou omáčku. Velmi hustou proto že přilejeme smetanu a konečnou hustotu doladíme mlékem. Stále by ale omáčka měla být o trochu hustější, dochucení solí, octem ale hlavně cukrem ji ještě zředí. Omáčku povaříme a nakrájené hovězí do ní dáme prohřát. Karlovarský knedlík bude nejlepší přílohou ale také brambor a vajíčko natvrdo je mňam.

    27.03.2016 18:26:24

  • Thiopental
    Thiopental

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Postup je špatně, takhle se prece koprovka nevaří... Navic davat kopr do zakladu je hloupost dává se na konec a vaří se minimálně, aby zůstal krasne zelený. Vývar je jasná volba.. Bez vývaru to nemá chuť...

    04.10.2015 16:06:10

  • andy2655
    andy2655

    Hej admine! To si snad děláš prdel s tou reklamou přes celou obrazovku!!! Pomalu minutu jsem hledal jak jí odkliknu!! Když ti každý registrovaný dá 5 Kč měsíčně, tak tam nemusíš mít ty zasraný reklamy přes celý monitor.

    27.09.2015 08:57:50

  • zuzana
    zuzana

    Podle tohoto receptu naprosto uzasna koprovka jinou uz varit nebudu..

    13.07.2015 13:17:18

  • Renáta
    Renáta

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Děkuji za receptík, je opravdu luxusní :))

    30.06.2015 13:09:20

  • rena621
    rena621

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Vyborna :-) dekuji za recept :-)

    17.06.2015 15:21:30

  • Pz
    Pz

    Uz jsem ji nedavno delala a zitra opet zopakuji.manzel i deti se olizovaly az za usima.je strasne dobra. Nam sedla.Děkuji za recept.

    06.03.2015 18:24:04

  • Karolína
    Karolína

    jinou už nevařím!!!!!

    Výborná koprová omáčka!Z jiného receptu jí už nevařím...Akorát jsem místo čerstvého kopru měla pouze nakládaný a místo plnotučného mléka jsem dala polotučné a pouze 12% smetanu,ale i tak byla fantastická :-)

    04.01.2015 14:05:15

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    platí horká jíška studený vývar a obráceně,proč mixovat kopr a dávat část už do základu a mléko ne,jen smetana

    17.10.2014 17:00:38

  • Premio
    Premio

    Ještě drobnost: pepř určitě ne! a to ani černý ani bílý,

    17.10.2014 10:15:54

  • Premio
    Premio

    Koprovka se samozřejmě z vývaru vaří! Mléko je, ale hloupost. Pouze smetana a alespoň 33%. Přepustene máslo na světlou jíšku je úplná zbytečnost a přidávat olej už trochu hloupost. Když budete dělat světlou jíšku, tak se máslo nepřepali, tak proč olej!

    17.10.2014 10:13:09

  • andy
    andy

    Bozinku!!! Prave jsem ji dovarila! Je tto poprve co jsem koprovku delala...a hih bojim se ze ji snim driv nez prijde pritel a bude vecere!!! Je vynikajici!!!!

    16.10.2014 16:07:06

  • Markéta
    Markéta

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Je výborná :-) Koprovku vařím často a proto mám v ledničce naložené v octě silné stonky a květy i semínka kopru. S tímhle octem je koprovka ještě koprovatější.

    21.08.2014 12:50:20

  • Lupinek
    Lupinek

    Luxusní koprovka

    Opravdu luxusní koprovka, která se doma setkala jen se samou chválou. :)

    30.07.2014 21:59:26

  • anba
    anba

    Snedli me i s hrncem

    Varila jsem poprve, navic za vydatne pomoci petileteho syna, ale vysledek opravdu lluxusni a hecovali se kdo sni koprovku i s hrncem a maminkou :-))

    19.07.2014 07:40:55

  • bastlovamartina
    bastlovamartina

    Výborná,krémová,moc chutnala!S domácím koprem ze zahrádky a vařeným vajíčkem eňo ňůňo! ;-) Maso vůbec nechybí,ba naopak ;-)

    09.07.2014 01:17:54

  • mojmir (tecka) jilek
    mojmir (tecka) jilek

    Koprovku varim jen podle tohoto receptu a vsichni byli vzdy spokojeni. Cisty LUXUS!

    29.06.2014 18:50:09

  • miru
    miru

    Hrubé stonky kopru použiji při prováření jíšky a smetany, pak omáčku přeliji přes síto a nasekané kopr (stačí nožem) přidám ve finále - bude krásně zelený.

    16.06.2014 20:42:57

  • Jana
    Jana

    tak za tuhle koprovku jsem od svého milého vysloužila velkou pochvalu! Děkuji :-) Dělala jsem teda rovnou dvojitou porci a na závěr jsem přidala i zakysanou smetanu a byla to mňamka :-))

    04.06.2014 18:49:47

  • Helča
    Helča

    luxusní koprovka

    Se vším bych souhlasila co se týče tohoto receptu,ale do koprovky v žádném případě nepatří pepř. Nedovedu si ani představit tu chuť koprovky s pepřem.

    11.05.2014 20:46:30

  • Monika
    Monika

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Je vyborná!!!!Lepší než jen z octové vody :-D

    23.04.2014 12:04:44

  • mareklatal
    mareklatal

    Byla to mnamka

    10.02.2014 12:34:11

  • Daniela
    Daniela

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    JE luxusní! :) Vařím ji už po několikáté podle tohoto receptu a nemůžu si ji vynachválit. Ale teda dávám přednost kopru zavařenému, protože i když tam čerstvého nacpu tunu, nikdy to nemá tak výraznou koprovou chuť, na jakou jsem zvyklá. Takže za mě půl sklinky kopru a je to mňamka! :)

    04.12.2013 18:38:45

  • pe
    pe

    nic moc

    Vývar do koprovky rozhodně nepatří!
    A samozřejmě ani pepř.
    S těmito přísadami to je paskvil, a ne koprovka - a už vůbec ne luxusní!

    25.11.2013 17:33:11

    • Jandová
      Jandová

      Re: nic moc

      Koprovka zásadně z vývaru,, knedlík a vařené hovězí. Nechceš snad tvrdit, že je lepší z vody s nějakou odpornou kostkou? Jen z vody je fádní, bez té správné chuti.

      26.11.2013 10:53:46

    • Daniela
      Daniela

      Re: nic moc

      s vývarem to právě má skvělou chuť!

      04.12.2013 18:39:52

    • fandazhor
      fandazhor

      Re: nic moc

      Ale to není pravda, právě z vývaru a šlehačky je luxusní, i na nedělní oběd. Ještě raději citron než ocet, je daleko jemnější. Ztracené vejce, plátek hovězího, domácí knedlíček...... ráno jdu na statek pro kopr.
      Z mléka či vody a bez masa je taková šizená,na všední den.

      19.07.2014 15:57:34

    • koprovkář
      koprovkář

      Re: nic moc

      jsi lama, každý dle své chuti. Teď jsem koprovku připravenou podle tohoto receptu dojedl (ovšem bez smetany a knedlíků - kvůli dietě) a musím říci, že jsem takovou dobrou majdu dlouho nejedl. Přítelkyni se moc povedla!

      20.09.2014 15:15:30

    • Jolana
      Jolana

      Re: nic moc

      Vývar pochopitelně zesílí a zlepší chuť každé omáčky. Ale kopr je dostatečně aromatický, aby byla dobrá i bez něj.

      28.07.2015 10:19:37

    • franta lopata
      franta lopata

      Re: nic moc

      To snad nemyslíte vážně! Koprovka bez vývaru? A tu omáčku uděláte z čeho? Se nedivím, že dneska mladý holky neumí uvařit pořádný jídlo, jestli jsou učený vařit z vody. Fujky. Koprovku jedině z vývaru!

      02.03.2016 13:02:55

    • Dušan Polanský
      Dušan Polanský

      Re: nic moc

      Vývar tam patří, ale opravdu velice kvalitní a hustý. Staré kuchařky uvádí, že po uvaření se vývar ještě nějakou dobu, klidně hodinu, nechá probublávat, aby byl hustější. Já to tak činím.

      24.08.2016 07:59:07

    • Jirka
      Jirka

      Re: nic moc

      Máte pravdu, vývar do koprovky určitě ne.

      17.10.2016 16:20:28

  • Lucie
    Lucie

    výborná !! měla jsem obrovský úspěch... Vařila jsem ji prvně a povedla se a jsem ráda, že chutnala....

    11.09.2013 14:31:30

  • fabregas
    fabregas

    Luxusní koprová omáčka

    Luxusně opsaný, dávno starý recept.

    13.08.2013 09:53:56

  • pakorytko
    pakorytko

    Tuhle omáčku vaříme v rodině po mnoho let, ba co, po generace stejným způsobem. A není mi známo, že by někomu nechutnala, či že by se jí přejedl. Samozřejmě, že všeho moc škodí a nevaříme ji dennodenně nebo obden, ale na zahrádce nesmí chybět pořádný záhon kopru, který si najde své místo, mimo zmiňovanou omáčku, také ve studené kuchyni: zálivky do salátů, při nakládání kozího sýra, zavařování okurek . . .

    11.08.2013 13:33:21

  • Bubac
    Bubac

    Koprovka babiččin recept

    Dobrý den, koprovka je jedna z omáček mnoha chutí a úprav, Hodně lidí ji má znechucenou z podoby sterilovaný kopr a moukou zahuštěná voda. U nás se dělá z osol. vývaru, ten zahustíme jížkou,povaříme pro likvidaci žmolků, přidáme smetanu (nebo pln.mléko a šlehačku), dohušťujeme moukou ve smetaně, nebo mléce a nakonec po odstavení do horké omáčky dáváme nasekaný čerstvý kopr (nebo mražený) a rozmícháme žloutek (lepší barvička) Teď zbývá jen dochucení solí, cukrem a octem - nutné ohřát v omáčce a zvolna vmíchat aby se nesrazila. Ta pravá alchymie je v poměru cukru,soli a octa. pomalu si to zkoušejte,ochutnávejte, až se dostanete k té pravé chuti, která Vám bude vyhovovat. Nebojte se experimentovat, chuť by měla být výrazná, je to přeci koprovka :o) Nakonec vrazit maso, vajíčka natvrdo a jíst s čím je Vám libo.

    30.06.2013 13:25:39

  • paty55
    paty55

    Obrácená koprovka

    Do studeného mléka dám jednu zakysanou smetanu,ocet,žloutek,cukr,hl. mouku a sůl.přivedu k varu,když omáčka zhoustne přidám čerstvý kopr.Vše podle chuti.

    17.06.2013 23:04:02

  • rem-ludmila
    rem-ludmila

    Koprovou omáčku i salátovou vařím snad 20 let ,hlavně vždy všem moc chutná ale kopr i ten salát musí být čerstvý a daný až úplně nakonec a dále už nevařit jinak to néni ono. Podávám s knedlíkem nebo i bramborem a vajíčka k tomu.

    16.06.2013 10:47:24

  • jedovazabicka
    jedovazabicka

    koprovka po našem

    Já dělám koprovku takto: dám vařit vodu, osolím, okyselím octem (ochutnám to).
    Když se začne voda vařit, tak tam po jednom vložím rozklepnutá vejce (2-3 na osobu) a nějakou chvíli nemíchám, aby se vejce neroztekla (hlavně žloutek). Pak zahustím hl. moukou rozkvedlanou ve studené vodě (udělám to trochu hustší, něž budu chtět později omáčku). Chvíli povařím a pak zaliji šlehačkou (1 kelímek asi 200-250 ml). Nakonec vhodím nasekaný omytý čerstvý nebo mražený kopr a trochu osladím a dále již nevařím. Jíme ji s oloupanými bramborami uvařenými ve slupce.
    Dobrou chuť.

    15.06.2013 20:08:20

    • Stáńa
      Stáńa

      Re: koprovka po našem

      Oškrábu malé nové brambory, zaleju vodou, přidám kousek másla, sůl, celou cibuli a dám vařit. V mléce (plnotučné) rozkvedlám hladkou mouku a jeden žloutek, když jsou brambory zpola uvařené vyndám cibuli a zaliji mlékem a dovařím. Do hotové omáčky přidám nakrájený čerstvý kopr (nevařím, aby mněl kopr tu správnou chuť), natvrdo uvařená vejce, která nastrouhám do omáčky a trošku octa

      15.06.2013 21:44:33

  • marie
    marie

    Luxusní koprová omáčka

    Nic nového pod sluncem.Vždycky ji takto vařím. Ale do základu kopr nedávám,až do hotové a chvilku povařím.

    15.06.2013 11:49:56

    • pakorytko
      pakorytko

      Re: Luxusní koprová omáčka

      Přesně tak, kopr až ke konci. A jak někdo zmínil cukr, no, s tím opatrně. Není tomu tak dávno a ze zvědavosti jsem si v jednom beskydském tříhvězdičkovém hotelu na Bečvách na Valašsku tuhle omáčku dal :-( a to jsem si dal :-( Byla sladká jako "cicek" a na otázku: " Proč . . . ?", mi bylo přímo mladým kuchařem řečeno: "Vařím přesně podle podle receptu."

      11.08.2013 13:49:30

  • Zuzka
    Zuzka

    Do koprovky citron,taky to jde.Dlouho jsem vařila diety v nemocnici a ty jsme ochucovali citronem,ale není to ono.Ale ten čerstvý kopr,dát už do jíšky,tak to je teda něco.Nikdy bych nejedla koprovku ze sterilovaného kopru a toto je něco podobného.Kopr ztratí barvu a taky chuť.Není nad to,dát kopr až nakonec a už nevařit.

    15.06.2013 07:51:58

  • Premio
    Premio

    Jen žasnu,jak dokážete prznit klasické a staré recepty. Do koprovky olej,podravku a nebo mléko. Do koprovky patří máslo a žádný olej, smetana a žádné mléko a hodně čerstvého kopru. Bylo to klasické vesnické letní jídlo,které má svojí tradiční receptůru,tak to prosím neničte těma nesmyslama. Všude ve světě si svoje tradiční pokrmy tvrdě hájí a vy tady předvádíte takovýhle prznění a to se netýká jen koprovky. Proč se radši nesnažíte nalézt opravdu staré recepty, aby jste viděli,jak se vařilo a hlavně, by jste zjistili, jak byla česká kuchyně bohatá a to i ta selská.

    12.06.2013 00:04:29

  • Jardasek
    Jardasek

    Luxusní koprová omáčka

    Ahoj kuchařinky, dnes jsem dělal tuto koprovku a mohu potvrdit že je to výborný recept. 10 *****

    11.06.2013 13:45:35

    • Pavel10
      Pavel10

      Re: Luxusní koprová omáčka

      Jaroslave je dobré,že jsi si pochutnal ale takto vařit koprovku to je otřes.Dnes už si lidé pochutnají na čemkoliv a mám dojem,že kdyby si zvykli na pocukrované lejno tak to budou považovat za pochoutku hlavně,že jim to chutná.Toto není otázkou chuti ale demagogie takzvaných rádoby kuchařských experimentátorů za každou cenu.A ještě si myslí jak umí vařit.

      15.06.2013 01:13:17

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    každý vaří podle své chuti,ale souhlasím s čerstvým koprem až na konec a nakrájet ne mixovat

    08.06.2013 08:59:10

    • Pavel10
      Pavel10

      Re: Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      lumik a autro by si si nechal také opravit od automechanika amatéra co ci myslí,že je odborník.Myslím hlavně ta nová auta.

      15.06.2013 01:25:19

    • Pavel10
      Pavel10

      Re: Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      lumik a autro by si si nechal také opravit od automechanika amatéra co ci myslí,že je odborník.Myslím hlavně ta nová auta.

      15.06.2013 01:25:37

  • Ladislav
    Ladislav


    Doporučuji čerstvý,na drobno krájený kopr dát dc hotové omáčky
    až na závěr ,,procesu,,(uvařené omáčky).Zachová se tímvýrazná,
    aromatická vůně pro toto omáčku.Osvědčeno.
    Pro ,,labučníky ,,- čerstvé vejce po rozklepnutí a vložení do
    vařící omáčky rozmícháme vidličkou až v omáčce vzniknou nepravidelné
    žluto-bílé částečky.Nakonec (v sezoně kdy roztou houby,kuřátka -)
    Tyto po vhodné úpravě/nasekané,udušené na másle ) přidáme do
    omáčky.

    20.05.2013 23:11:37

  • Michaela
    Michaela

    Vynikající chuť, dobrá konzistence, snadný postup přípravy. :-)

    06.05.2013 11:50:39

  • lumik
    lumik

    nikdy ne horký vývar do horké jíšky,vždy studene proti teplému,odpadnou starosti se žmolky,ale existují i cedníky,nejen mixér,že?

    17.03.2013 10:01:04

  • Lucie
    Lucie

    taky jsem varila poprve koprovku a byla vyborna podle tohoto receptu :)

    15.12.2012 18:13:36

  • Alexandra
    Alexandra

    vynikající!

    Koprovku jsem dělala poprvé v životě a byla opravdu výborná a jednoduchá!

    19.12.2011 21:20:11

  • vhutla
    vhutla

    Neoscilovat

    Omáčka je vynikající, jen je potřeba opatrně zacházet s moukou, jinak dojde k oscilacím: je to husté - přidám mléko, je to řídké přidám mouku a.t.d. Nakonec jsem to ředil několika kapkami vody z vařených vepř.jazyků.

    10.12.2011 13:48:52

  • mu 1
    mu 1

    další osvědčený recept

    kopr : od stonků oddělím větvičky drobně nakrájím, stonky svážu do snopku - přední hovězí maso vložím do vroucí osolené vody v papiňáku a do měkka uvařím -. maso vyjmu dám do alobalu aby neoschlo, do zbylého vývaru dám snopek kopr. stonků, krátce vyvařím - omáčka - světlou jíšku zaliju vývarem , nepárám se se žmoloky, ručním mixerem po krátkém odstavení udělám hebký základ do kterého vložím dvě třetiny nasekaného kopru, solím a barvím Podravkou . Po chvíli slabého varu omáčku doladím dvěma žloutky rozkvedlaným v mléku, opatrně aby se v omáčce nesrazily. Na závěr dám mléko, smetanu. ocet, cukr, zbytek kopru, dohustím hl. moukou rozkvedlanou v mléce, krátce povařím dosadím nakrájené maso a hotovo. Pokud máte konzervovaný kopr , tak ten dejte do o máčky na začátek

    27.10.2011 09:45:43

  • Lucie
    Lucie

    Vynikající!!!

    23.09.2011 11:07:43

  • Míša
    Míša

    Vynikající !!!

    19.09.2011 12:52:48

  • Gnalos
    Gnalos

    Na druhy pokus vyborna :D

    13.09.2011 14:21:47

  • Terezka Novotna
    Terezka Novotna

    Luxusni koprova omacka

    Opravdu vynikajici,vzdy jsem ji delala z Receptur teplich pokrmu,ale tuto jsem mela nejlepsi,nikdy me nenapadlo dat do zakladu troch kopru,dekuji za inspiraci

    27.07.2011 14:51:19

  • pripadstoleti
    pripadstoleti

    výborné :)

    10.07.2011 22:55:11

  • eva
    eva

    Já dělám od dětsví jednoduchou rychlou , a každý kdo ji ochutnal i ti kdo "koprovku nemusí" si pošmákl.

    V tuku(klidně i olej)udělám z hladké mouky zásmažku jen lehce nesmí zhnědnout, zaliju studeným mlékem přilévám po částech aby nebyla moc řídká. Celou dobu metličkou míchám než začne bublat. Pak přidám nasekaný kopr, nebo lžičku sterilovaného kopru. Osolím, osladím,okyselím octem ,a dost. Když mám přidám ještě trochu smetany, nebo kostičku másla na zjemnění. Chvíli provařím.NIc to není a už ji dělá i moje 15 ti letá dcera.
    Zkrátka jen zásmažka zalitá mlékem, kopr, ochucení ...sůl,ocet, cukr..
    Není potřeba vývaru apod je jemnoučká a mnamkovitá

    22.06.2011 23:37:40

  • Pavel
    Pavel

    Byla perfektní!

    25.04.2011 15:45:29

  • Jana
    Jana

    Wow můj první pokus o koprovku- takže z toho spíš vyšlo něco na ten způsob! Ale pošmákli jsme si!

    10.02.2011 12:19:55

  • anna
    anna

    trochu moc alchymie

    Kopr očistím a jemně usekám, nač to mixovat, jen je víc nádobí. Jíšku za stálého míchání metlou zalévám teplým vývarem, aby se nedělaly žmolky. no a místo octa dávám citronovou šťávu. nakonec pokropím povrch rozpuštěným máslem, aby se neudělal škraloup. A pokud chcete inovovat, stačí do omáčky zamíchat uvařené fazolové lusky nebo podušené nudličky cukety nebo tykve a máme dvě nové omáčky, ke kterým se výborně hodí opečená klobáska, karbanátek nebo sekaná. Pro vegetariány, přelejeme osmaženou cibulkou, kterou jsme na závěr zaprášili mletou paprikou. Tak omáčku jedí např. v Maďarsku ( s bílým chlebem nebo česnekovou bagetou). Koprovku jsem od dětství nesnášela, ale tahle maďarská mne dostala. Vyzkoušejte.

    22.09.2010 15:03:05

  • Marketa K.
    Marketa K.

    Vyzkousela jsem, je vyborna!

    02.08.2010 11:57:47

  • LibuseKupcikova
    LibuseKupcikova

    ano takto ji vyzkoušim...

    24.07.2010 22:58:32

Nalezeno receptů: 151

Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.