Luxusní koprová omáčka

45 min | omáčka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 920096x
Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.
Komentáře receptu 100
Uvařil jsem to (Recept vařilo 62 lidí)


Postup přípravy receptu

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

Vilienka autor receptu:

Luxusní koprová omáčka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porcí
4,3
skvělý recept
406 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

Celkový počet komentářů: 10
  • Lucie 23.09.2011 11:07:43

    Vynikající!!!

  • Míša 19.09.2011 12:52:48

    Vynikající !!!

  • Na druhy pokus vyborna :D

  • výborné :)

  • Já dělám od dětsví jednoduchou rychlou , a každý kdo ji ochutnal i ti kdo "koprovku nemusí" si pošmákl.

    V tuku(klidně i olej)udělám z hladké mouky zásmažku jen lehce nesmí zhnědnout, zaliju studeným mlékem přilévám po částech aby nebyla moc řídká. Celou dobu metličkou míchám než začne bublat. Pak přidám nasekaný kopr, nebo lžičku sterilovaného kopru. Osolím, osladím,okyselím octem ,a dost. Když mám přidám ještě trochu smetany, nebo kostičku másla na zjemnění. Chvíli provařím.NIc to není a už ji dělá i moje 15 ti letá dcera.
    Zkrátka jen zásmažka zalitá mlékem, kopr, ochucení ...sůl,ocet, cukr..
    Není potřeba vývaru apod je jemnoučká a mnamkovitá

  • Byla perfektní!

  • Wow můj první pokus o koprovku- takže z toho spíš vyšlo něco na ten způsob! Ale pošmákli jsme si!

  • Marketa K. 02.08.2010 11:57:47

    Vyzkousela jsem, je vyborna!

  • LibuseKupcikova 24.07.2010 22:58:32

    ano takto ji vyzkoušim...

  • Nalezeno receptů: 100
    |< << 678910 >> >|
    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Co je to hyperaktivní močový měchýř?

      Co je to hyperaktivní močový měchýř?

      Je časté vyhledávání toalet běžnou součástí vašeho dne? Je pro vás rychlá dostupnost toalety naprostou prioritou, kamkoliv se vypravíte? Vyhýbáte se společenským událostem, návštěvám, zneklidňuje vás cizí prostředí? Pomalu ale jistě se vzdáváte sexuálního života? Možná víme, co za tím stojí.

    • Léto je období vaginálních mykóz a kvasinkových infekcí. Jak jim předejít?

      Léto je období vaginálních mykóz a kvasinkových infekcí. Jak jim předejít?

      Kvasinkové onemocnění nám může znepříjemnit dovolenou i celé léto. Jeho příčinou bývá koupání se v bazénech a na koupalištích, kde dochází k narušení přirozeného vaginálního pH. Ke vzniku onemocnění pak přispívá i nadměrná konzumace sladkostí a stres.




    přidat nový recept