reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    615×

    4,2 615
  • 45 min

  • 73×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu





































Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 188
    • Madlen
      Madlen

      Vyzkoušela jsem tento recept na koprovku a musím říct, že byla fakt dobrá. Nedala jsem do ní tolik mléka, jak bylo uvedeno,trochu jsem jí musela dohušťovat hl.moukou, ale jinak doporučuji i těm, kteří kopr moc nemusí. :-)
      Díky za recept, dobrou chuť všem !
      M.

      10.10.2020 11:46:52

    • Jana
      Jana

      Proč tak složitě a divně? Já jí dělám podle mamky už třetím rokem a takhle opravdu ne-e. Manžel si vždycky mlaská. Pro dva dám zhruba necelý půl litr mléka do kterého zašlehám 1 žloutek, za stálého míchání přivedu k varu, jakmile se začne vařit přiliji tak 2 deci smetanky ke šlehání, v které jsem rozšlehala hladkou mouku cca 2 lžíce, poté se ochutí solí, cukrem, octem a na závěr se dá nasekaný kopr a už se může dlabat. Mě bylo řečeno, že kopr by se v omáčce neměl dlouho vařit, jinak ztrácí chuť.

      24.09.2020 23:42:09

      • Jana
        Jana

        Re: Koprovka

        Zapomněla jsem, že po nalití smetany ke šlehání s moukou musíme omáčku pár minut povařit.

        24.09.2020 23:49:41


      • klima
        klima

        Re: Koprovka

        To bych radši lízal píču,než tvoji koprovku

        04.10.2020 12:00:36

    • Libor
      Libor

      Text v nadpisu je buď omyl nebo kec. Na koprovce s mlékem, olejem, mixovaným koprem a pepřem nic luxusního není.

      24.09.2020 12:01:43

    • Wolf
      Wolf

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Musím se přidat k ostatním diskutujícím, že tento recept je paskvil. Mimochodem, když jí opravdu zahustíte hl. moukou rozmíchanou ve smetaně, jak se píše v receptu, tak vám vzniknou akorát tak luxusní noky a ušetříte za luxusní houskový knedlík s burizóny

      04.09.2019 13:03:56

    • Jana
      Jana

      Já koprajdu miluji,co návštěva tržnice,tak omajda.Ona se dělá stejně,jenom s obměnami.Dám si vařit vodu do konvice.Do kastrolu dám máslo s trochou oleje,rozpustím,přidám mouku a míchám jíšku,nesmí zhnědnout.Když je hezky napěněná,přidám cukr dle potřeby,chvíli míchám a zaleju trochou horké vody,stále míchám a přilévám vodu tak,aby množství bylo tak 1vody:2mléka.Osolím,mírně popepřím a nechám vařit.Pozor,utíká z hrnce,takže,hlídat,tak 15-20min.Mezi tím si do plecháčku dám ocet,možno do něj dát cukr a převářím ho.Tak se vám omajda nezdrcne.Po uplynuti doby vařeni vliji potřebné množství mléka a 12%smetanu,povařím a po lžících přidávám ocet a ochutnávám.Přdávám i cukr a sůl.Aby byla omáčka mňam,právě záleží na tomto dochucení.Teprve až nakonec přidám jemně nakrájený kopr a to hodně,nechám pouze přejít varem,odstavím,přikryji poklicí a nechám chvíli odpočinout,aby se ingredience spojily. Možno při vaření přidat hov.bujon,příloha maso nebo věřené vejce,knedl,brambor.Já osobně nepotřebuji nic,sním jen tak dva hluboké talíře a jsem spokojená.Druhý den je nejlepší

      27.08.2017 06:56:49


    Nalezeno receptů: 188

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.