reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    588×

    4,2 588
  • 45 min

  • 72×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 702 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 938 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu












Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 168
    • Anna
      Anna

      Koprovka je klasika

      Každá kuchařka (kuchař) má svůj recept. Je to podle chuti strávníků. Já udělám máslovou jíšku, kterou zaliju částečně vývarem (asi 1/2 l) a 1 l mléka. Provařím min. 20 min. Sůl, cukr a ocet podle chuti a nakonec sekaný kopr. Po uvaření dám na povrch plátky másla, aby se nedělal škraloup. Když mám, přidám kelímek smetany. Minulý týden jsem jí vařila a protože jsem neměla čerstvý kopr, posloužil mi kopr sterilovaný. Děti si daly s vajíčkem a dospěláci s hovězím masem (z něj byl ten vývar). A vzhledem k tomu, že základ je vlastně bešamel, strouhnu muškátový oříšek.

      29.03.2020 20:09:11

    • Janet Bodi
      Janet Bodi

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Tento recept jsem vyzkoušela. Vývar do této omáčky určitě ne! Nedá se pozřít

      26.02.2020 02:21:06

    • Alex
      Alex

      Potěšil jsem návštěvu ze Švédska. Dík za recept. Velice chutnala

      18.10.2019 11:02:47


    • Wolf
      Wolf

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Musím se přidat k ostatním diskutujícím, že tento recept je paskvil. Mimochodem, když jí opravdu zahustíte hl. moukou rozmíchanou ve smetaně, jak se píše v receptu, tak vám vzniknou akorát tak luxusní noky a ušetříte za luxusní houskový knedlík s burizóny

      04.09.2019 13:03:56

    • paulis
      paulis

      luxusní sračka

      Tady ty vaše luxusní sračky,,,, co je na tom luxusního? Akorát ten recept kurvíte. Nejdřív se naučte vařit podle Receptur teplých pokrmů, /což byla naše modla/ aby jste vůbec věděli. jak to má chutnat a pak můžete experimentovat. Strašný trend......

      12.08.2019 00:41:29

      • marek
        marek

        Re: luxusní sračka

        naprostý souhlas, podle tohohle receptu fakt nevařte !!!

        02.09.2019 18:05:20

      • Darknel
        Darknel

        Re: luxusní sračka

        Pro Paulis: vyjadřování máš na úrovni neandrtálce a možná neumíš uvařit ani vodu

        23.11.2019 16:44:58

      • Ivo Hrdlička
        Ivo Hrdlička

        Re: luxusní sračka

        Každý vaří podle toho, jak se to naučil nebo odkoukal. Je lepší, když to chutná všem, ale stačí, když to chutná těm, pro koho to je uvařeno. A výrazy pána..... je to o výchově a tady se už asi nedá nic dělat...

        11.01.2020 17:56:13

    • Kuba
      Kuba

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Uvařil jsem, omáčka je vynikající. 3 malé úpravy: 1) kopr nasekat nadrobno na prkénku; 2) kopr všechen až na sám závěr vaření, aby neztratil chuť; 3) třtinový cukr nahradit cukrem obyčejným. Záklechtkou bych omáčku nezahušťoval - stejně to nebylo při dodržení postupu třeba.

      22.08.2018 11:24:38


    Nalezeno receptů: 168

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.