reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    559×

    4,2 559
  • 45 min

  • 71×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu












Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 159
    • Wolf
      Wolf

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Musím se přidat k ostatním diskutujícím, že tento recept je paskvil. Mimochodem, když jí opravdu zahustíte hl. moukou rozmíchanou ve smetaně, jak se píše v receptu, tak vám vzniknou akorát tak luxusní noky a ušetříte za luxusní houskový knedlík s burizóny

      04.09.2019 13:03:56

    • paulis
      paulis

      luxusní sračka

      Tady ty vaše luxusní sračky,,,, co je na tom luxusního? Akorát ten recept kurvíte. Nejdřív se naučte vařit podle Receptur teplých pokrmů, /což byla naše modla/ aby jste vůbec věděli. jak to má chutnat a pak můžete experimentovat. Strašný trend......

      12.08.2019 00:41:29

      • marek
        marek

        Re: luxusní sračka

        naprostý souhlas, podle tohohle receptu fakt nevařte !!!

        02.09.2019 18:05:20


    • Simon
      Simon

      Kurva. Je toto možné? Co je to doprdele lžíce másla??? Neumíš napsat normálně kolik gramů tam má bejt?????!!! :((

      25.07.2019 11:51:59

    • špatná kuchařka
      špatná kuchařka

      pro ještě horší kuchařky :

      Do jíšky z másla, přidám trošku oleje, pak se tak nepřichytává. Do jíšky postupně vlévám mléko, přitom pokaždé rozšlehám metličkou.

      27.06.2019 13:28:47

    • Viktorie
      Viktorie

      luxusni koprova omacka

      luxusniho na tom moc nevidim. Zasadni chyba je pouzivat olej s maslem na jisku, nema to chut a za druhe mleko na omacku. To snad ani ne. Uvarim vodu , priblizne asi polovinu mnozstvi, kolik chci mit omacky ale je to podle poctu stravniku. Jizku pouze na masle a ridkou a kdyz se voda vari, vliju ji tam. Tim se absolutne zaruci, ze se neudelaji hrudky, vzhledem k rozdilnosti teplot. Toto je zaklad, do ktereho nasypu hodne kopru a zaleu kyselou i sledkou smetanou. Nemusi se prevarovat, pouze zahrat na pozadovanou teplotu k jidlu. Sul jak kdo chce. Je skvela a voni.

      26.05.2019 07:44:33

    • dzixy
      dzixy

      Teda další divný recept na " luxusní koprovku " . Domnívám se, že tento honosný název si dal sám autor této divné omáčky. Nemusím ji ani ochutnat, ale podle postupu přípravy kopr nebude vůbec cítit, leda tak za přepálenou trávou. Kkdo chce jíst dobré, chutné omáčky, i koprovou, ať si postup přečte v kuchařce od Sandtnerové. Není nad ní.

      03.04.2019 19:32:31

    • Anna
      Anna

      Co je na ní luxusního? Tak se běžně vaří, a trochu dobrého bílého na ochucení. Potom možná!!

      06.02.2019 14:06:49


    Nalezeno receptů: 159

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.