reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    616×

    4,2 616
  • 45 min

  • 73×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu





































Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 188
    • Helča
      Helča

      luxusní koprovka

      Se vším bych souhlasila co se týče tohoto receptu,ale do koprovky v žádném případě nepatří pepř. Nedovedu si ani představit tu chuť koprovky s pepřem.

      11.05.2014 20:46:30

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Je vyborná!!!!Lepší než jen z octové vody :-D

      23.04.2014 12:04:44

    • mareklatal
      mareklatal

      Byla to mnamka

      10.02.2014 12:34:11


    • Daniela
      Daniela

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      JE luxusní! :) Vařím ji už po několikáté podle tohoto receptu a nemůžu si ji vynachválit. Ale teda dávám přednost kopru zavařenému, protože i když tam čerstvého nacpu tunu, nikdy to nemá tak výraznou koprovou chuť, na jakou jsem zvyklá. Takže za mě půl sklinky kopru a je to mňamka! :)

      04.12.2013 18:38:45

    • Lucie
      Lucie

      výborná !! měla jsem obrovský úspěch... Vařila jsem ji prvně a povedla se a jsem ráda, že chutnala....

      11.09.2013 14:31:30

    • fabregas
      fabregas

      Luxusní koprová omáčka

      Luxusně opsaný, dávno starý recept.

      13.08.2013 09:53:56

    • marie
      marie

      Luxusní koprová omáčka

      Nic nového pod sluncem.Vždycky ji takto vařím. Ale do základu kopr nedávám,až do hotové a chvilku povařím.

      15.06.2013 11:49:56

    • Ladislav
      Ladislav


      Doporučuji čerstvý,na drobno krájený kopr dát dc hotové omáčky
      až na závěr ,,procesu,,(uvařené omáčky).Zachová se tímvýrazná,
      aromatická vůně pro toto omáčku.Osvědčeno.
      Pro ,,labučníky ,,- čerstvé vejce po rozklepnutí a vložení do
      vařící omáčky rozmícháme vidličkou až v omáčce vzniknou nepravidelné
      žluto-bílé částečky.Nakonec (v sezoně kdy roztou houby,kuřátka -)
      Tyto po vhodné úpravě/nasekané,udušené na másle ) přidáme do
      omáčky.

      20.05.2013 23:11:37


    Nalezeno receptů: 188

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.