reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    616×

    4,2 616
  • 45 min

  • 73×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu





































Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 188
    • Jardasek
      Jardasek

      Luxusní koprová omáčka

      Ahoj kuchařinky, dnes jsem dělal tuto koprovku a mohu potvrdit že je to výborný recept. 10 *****

      11.06.2013 13:45:35

      • Pavel10
        Pavel10

        Re: Luxusní koprová omáčka

        Jaroslave je dobré,že jsi si pochutnal ale takto vařit koprovku to je otřes.Dnes už si lidé pochutnají na čemkoliv a mám dojem,že kdyby si zvykli na pocukrované lejno tak to budou považovat za pochoutku hlavně,že jim to chutná.Toto není otázkou chuti ale demagogie takzvaných rádoby kuchařských experimentátorů za každou cenu.A ještě si myslí jak umí vařit.

        15.06.2013 01:13:17

    • Terezka Novotna
      Terezka Novotna

      Luxusni koprova omacka

      Opravdu vynikajici,vzdy jsem ji delala z Receptur teplich pokrmu,ale tuto jsem mela nejlepsi,nikdy me nenapadlo dat do zakladu troch kopru,dekuji za inspiraci

      27.07.2011 14:51:19


    • anna
      anna

      trochu moc alchymie

      Kopr očistím a jemně usekám, nač to mixovat, jen je víc nádobí. Jíšku za stálého míchání metlou zalévám teplým vývarem, aby se nedělaly žmolky. no a místo octa dávám citronovou šťávu. nakonec pokropím povrch rozpuštěným máslem, aby se neudělal škraloup. A pokud chcete inovovat, stačí do omáčky zamíchat uvařené fazolové lusky nebo podušené nudličky cukety nebo tykve a máme dvě nové omáčky, ke kterým se výborně hodí opečená klobáska, karbanátek nebo sekaná. Pro vegetariány, přelejeme osmaženou cibulkou, kterou jsme na závěr zaprášili mletou paprikou. Tak omáčku jedí např. v Maďarsku ( s bílým chlebem nebo česnekovou bagetou). Koprovku jsem od dětství nesnášela, ale tahle maďarská mne dostala. Vyzkoušejte.

      22.09.2010 15:03:05


    Nalezeno receptů: 188

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.