reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    614×

    4,2 614
  • 45 min

  • 73×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 818 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

2. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 854 hodnocení

Aby byly děti zdravé 1.díl

1. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Kvíz pro filmové labužníky! Poznáte filmové hlášky z filmů? Otestujte se

1. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

1. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

1. 10. 2020

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu





































Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 186
    • Jana
      Jana

      Proč tak složitě a divně? Já jí dělám podle mamky už třetím rokem a takhle opravdu ne-e. Manžel si vždycky mlaská. Pro dva dám zhruba necelý půl litr mléka do kterého zašlehám 1 žloutek, za stálého míchání přivedu k varu, jakmile se začne vařit přiliji tak 2 deci smetanky ke šlehání, v které jsem rozšlehala hladkou mouku cca 2 lžíce, poté se ochutí solí, cukrem, octem a na závěr se dá nasekaný kopr a už se může dlabat. Mě bylo řečeno, že kopr by se v omáčce neměl dlouho vařit, jinak ztrácí chuť.

      24.09.2020 23:42:09

    • Libor
      Libor

      Text v nadpisu je buď omyl nebo kec. Na koprovce s mlékem, olejem, mixovaným koprem a pepřem nic luxusního není.

      24.09.2020 12:01:43


    • Wolf
      Wolf

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Musím se přidat k ostatním diskutujícím, že tento recept je paskvil. Mimochodem, když jí opravdu zahustíte hl. moukou rozmíchanou ve smetaně, jak se píše v receptu, tak vám vzniknou akorát tak luxusní noky a ušetříte za luxusní houskový knedlík s burizóny

      04.09.2019 13:03:56

    • Jana
      Jana

      Já koprajdu miluji,co návštěva tržnice,tak omajda.Ona se dělá stejně,jenom s obměnami.Dám si vařit vodu do konvice.Do kastrolu dám máslo s trochou oleje,rozpustím,přidám mouku a míchám jíšku,nesmí zhnědnout.Když je hezky napěněná,přidám cukr dle potřeby,chvíli míchám a zaleju trochou horké vody,stále míchám a přilévám vodu tak,aby množství bylo tak 1vody:2mléka.Osolím,mírně popepřím a nechám vařit.Pozor,utíká z hrnce,takže,hlídat,tak 15-20min.Mezi tím si do plecháčku dám ocet,možno do něj dát cukr a převářím ho.Tak se vám omajda nezdrcne.Po uplynuti doby vařeni vliji potřebné množství mléka a 12%smetanu,povařím a po lžících přidávám ocet a ochutnávám.Přdávám i cukr a sůl.Aby byla omáčka mňam,právě záleží na tomto dochucení.Teprve až nakonec přidám jemně nakrájený kopr a to hodně,nechám pouze přejít varem,odstavím,přikryji poklicí a nechám chvíli odpočinout,aby se ingredience spojily. Možno při vaření přidat hov.bujon,příloha maso nebo věřené vejce,knedl,brambor.Já osobně nepotřebuji nic,sním jen tak dva hluboké talíře a jsem spokojená.Druhý den je nejlepší

      27.08.2017 06:56:49


    Nalezeno receptů: 186

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.