reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

Celkový počet komentářů: 110
  • Karolína
    Karolína

    jinou už nevařím!!!!!

    Výborná koprová omáčka!Z jiného receptu jí už nevařím...Akorát jsem místo čerstvého kopru měla pouze nakládaný a místo plnotučného mléka jsem dala polotučné a pouze 12% smetanu,ale i tak byla fantastická :-)

    04.01.2015 14:05:15

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    platí horká jíška studený vývar a obráceně,proč mixovat kopr a dávat část už do základu a mléko ne,jen smetana

    17.10.2014 17:00:38

  • Premio
    Premio

    Ještě drobnost: pepř určitě ne! a to ani černý ani bílý,

    17.10.2014 10:15:54

  • Premio
    Premio

    Koprovka se samozřejmě z vývaru vaří! Mléko je, ale hloupost. Pouze smetana a alespoň 33%. Přepustene máslo na světlou jíšku je úplná zbytečnost a přidávat olej už trochu hloupost. Když budete dělat světlou jíšku, tak se máslo nepřepali, tak proč olej!

    17.10.2014 10:13:09

  • andy
    andy

    Bozinku!!! Prave jsem ji dovarila! Je tto poprve co jsem koprovku delala...a hih bojim se ze ji snim driv nez prijde pritel a bude vecere!!! Je vynikajici!!!!

    16.10.2014 16:07:06

  • Markéta
    Markéta

    Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

    Je výborná :-) Koprovku vařím často a proto mám v ledničce naložené v octě silné stonky a květy i semínka kopru. S tímhle octem je koprovka ještě koprovatější.

    21.08.2014 12:50:20

  • Lupinek
    Lupinek

    Luxusní koprovka

    Opravdu luxusní koprovka, která se doma setkala jen se samou chválou. :)

    30.07.2014 21:59:26

  • anba
    anba

    Snedli me i s hrncem

    Varila jsem poprve, navic za vydatne pomoci petileteho syna, ale vysledek opravdu lluxusni a hecovali se kdo sni koprovku i s hrncem a maminkou :-))

    19.07.2014 07:40:55

  • bastlovamartina
    bastlovamartina

    Výborná,krémová,moc chutnala!S domácím koprem ze zahrádky a vařeným vajíčkem eňo ňůňo! ;-) Maso vůbec nechybí,ba naopak ;-)

    09.07.2014 01:17:54

  • mojmir (tecka) jilek
    mojmir (tecka) jilek

    Koprovku varim jen podle tohoto receptu a vsichni byli vzdy spokojeni. Cisty LUXUS!

    29.06.2014 18:50:09

Nalezeno receptů: 110

Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka