reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    571×

    4,2 571
  • 45 min

  • 72×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu












Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 163
    • monti (tecka) turnov
      monti (tecka) turnov

      Vývar ? Samozřejmě !!!

      Plně souhlasím s názorem " franta lopata... " - zlepší to chuť, jasně, že se to nesmí přehnat, aby to nebyla řidina, ale být tam musí... V žádným případě vývar z kostky masoxu - to bych opravdu řekl fuj, kde jsi se učil vařit ? ! ? A co takhle kousek - oříšek poctivýho (!!!) máslíčka nebo minimálně 33% šlehačky na zjemnění chuti ? Včíl mudrujte, páni kuchaříci . . .

      20.02.2017 18:25:24

    • Tomáš
      Tomáš

      Základ všech dobrých omáček....

      Základ všech dobrých omáček je kvalitní vývar,co tam chcete nalít vodu z kohoutku? V tom případě by jste měli jít do školy vaření??

      07.02.2017 13:14:15

      • CZRoman
        CZRoman

        Re: Základ všech dobrých omáček....

        Další " pan chytrej " Koukám taky umíte kulový.

        08.02.2017 15:16:06


    • Olga
      Olga

      Luxusní koprová omáčka

      Tedy musím Vás a sebe pochválit!!
      Lepší koprovku jsem nejedla :-)
      Použila jsem hustý, silný, hovězí vývar a má skvělou chuť.
      Jen jsem neměla čerstvý kopr, tak ster. v lahvičce (rozmixovaný) a na hrudky jsem použila mixér :-)
      Jinak vše podle Vašeho receptu a je super!!!
      Díky

      27.01.2017 15:27:25

    • pe
      pe

      nic moc

      Vývar do koprovky rozhodně nepatří!
      A samozřejmě ani pepř.
      S těmito přísadami to je paskvil, a ne koprovka - a už vůbec ne luxusní!

      25.11.2013 17:33:11

      • Jolana
        Jolana

        Re: nic moc

        Vývar pochopitelně zesílí a zlepší chuť každé omáčky. Ale kopr je dostatečně aromatický, aby byla dobrá i bez něj.

        28.07.2015 10:19:37

      • franta lopata
        franta lopata

        Re: nic moc

        To snad nemyslíte vážně! Koprovka bez vývaru? A tu omáčku uděláte z čeho? Se nedivím, že dneska mladý holky neumí uvařit pořádný jídlo, jestli jsou učený vařit z vody. Fujky. Koprovku jedině z vývaru!

        02.03.2016 13:02:55

      • Dušan Polanský
        Dušan Polanský

        Re: nic moc

        Vývar tam patří, ale opravdu velice kvalitní a hustý. Staré kuchařky uvádí, že po uvaření se vývar ještě nějakou dobu, klidně hodinu, nechá probublávat, aby byl hustější. Já to tak činím.

        24.08.2016 07:59:07

      • Jirka
        Jirka

        Re: nic moc

        Máte pravdu, vývar do koprovky určitě ne.

        17.10.2016 16:20:28


    Nalezeno receptů: 163

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.