reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    588×

    4,2 588
  • 45 min

  • 72×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu












Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 168
    • Hellen
      Hellen

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      V tom receptu není napsaný cukr, já tedy moc nesladím, ale trochu se tam dát musí, jinak si tu chut neumím představit-jenom ocet a sůl.

      10.08.2017 15:06:14

      • TerezA
        TerezA

        Re: Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

        Nevidite v receptu napsany trtinovy cukr? :) i v ingrediencich i v textu... a protoze podle tohodle receptu jsem koprovku varila uz davno, tak vim, ze cukr tam byl napsany vzdy :)

        26.08.2017 12:33:17

    • michal (tecka) hrabeta
      michal (tecka) hrabeta

      Vývar ano či ne?

      Cituji z knihy recepty teplých pokrmů vydáno 1986
      Koprová omáčka smetanově nazloutla hustá omáčka s jemně nakrájeným koprem - do horkého tuku nasypeme hladkou mouku a připravíme světlou zasmažku kterou zalijeme chladným vývarem a mlékem pečlivě rozslehame mírně osolíme a uvedeme do varu za občasného míchání vaříme nejméně 1/2hodiny....

      09.07.2017 11:43:54


    • karel
      karel

      Každý ví, že vývar z hovězího je základ. To uvařím maso, vývar vyleju a omáčku udělám z vody? Za další, kopr se absolutně nevaří, přidává se až na konec! Maximálně vařím stonky, který pak vyhodím. Co to je za kuchtu, která kopr mixuje? ´?? to neumí krájet? A ještě se s tím prezentuje jako se super receptem. Ovšem super tragédie je, že do teplý jíšky leje TEPLEJ vývar!! Jedna z ingeriencí musí být studená. A vaří to, než se jí rozvaří hrudky??? Taky super nápad. Hrudky se nerozvaří, zůstanou. To je právě výsledek těch dvou teplých složek. Jak může takový tele dávat rady ostatním? A vegani jděte se napást a nekažte českou klasiku nablblejma názorama o vege koprovce asi ze sojovýho masa!!!

      18.06.2017 09:04:50

    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Omáčka je skutečně výborná, dělala jsem koprovku poprvé. Nemusím ji ( pamatuji ji jako plivajs ze školní jídelny se stonky kopru), ale manžeel ji miluje a chtěla jsem mu udělat radost. Je skutečně úžasná a za málo práce. Konečný čmrnc tomu dá cukr s octem. Máslo a olej jsme nepoužila, mouku jsem rozpustila v troše vývaru, pak postupovala dle receptu a nakonec prošla polévka mixérem.
      Děkuji za recept

      03.09.2016 16:27:48


    Nalezeno receptů: 168

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.