reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    614×

    4,2 614
  • 45 min

  • 73×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

30. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

Mřížkový jablečný koláč s ořechy krok za krokem

30. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život

30. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Videorecept: Pohankové muffiny s ořechy a polevou tahini. Zdravé mlsání, které si můžete dopřát bez výčitek!

29. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Drobné i větší triky, díky kterým ušetříte v kuchyni nejen při vaření

29. 9. 2020

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu





































Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 186
    • mareklatal
      mareklatal

      Byla to mnamka

      10.02.2014 12:34:11

    • Daniela
      Daniela

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      JE luxusní! :) Vařím ji už po několikáté podle tohoto receptu a nemůžu si ji vynachválit. Ale teda dávám přednost kopru zavařenému, protože i když tam čerstvého nacpu tunu, nikdy to nemá tak výraznou koprovou chuť, na jakou jsem zvyklá. Takže za mě půl sklinky kopru a je to mňamka! :)

      04.12.2013 18:38:45

    • Lucie
      Lucie

      výborná !! měla jsem obrovský úspěch... Vařila jsem ji prvně a povedla se a jsem ráda, že chutnala....

      11.09.2013 14:31:30


    • fabregas
      fabregas

      Luxusní koprová omáčka

      Luxusně opsaný, dávno starý recept.

      13.08.2013 09:53:56

    • pakorytko
      pakorytko

      Tuhle omáčku vaříme v rodině po mnoho let, ba co, po generace stejným způsobem. A není mi známo, že by někomu nechutnala, či že by se jí přejedl. Samozřejmě, že všeho moc škodí a nevaříme ji dennodenně nebo obden, ale na zahrádce nesmí chybět pořádný záhon kopru, který si najde své místo, mimo zmiňovanou omáčku, také ve studené kuchyni: zálivky do salátů, při nakládání kozího sýra, zavařování okurek . . .

      11.08.2013 13:33:21

    • marie
      marie

      Luxusní koprová omáčka

      Nic nového pod sluncem.Vždycky ji takto vařím. Ale do základu kopr nedávám,až do hotové a chvilku povařím.

      15.06.2013 11:49:56

      • pakorytko
        pakorytko

        Re: Luxusní koprová omáčka

        Přesně tak, kopr až ke konci. A jak někdo zmínil cukr, no, s tím opatrně. Není tomu tak dávno a ze zvědavosti jsem si v jednom beskydském tříhvězdičkovém hotelu na Bečvách na Valašsku tuhle omáčku dal :-( a to jsem si dal :-( Byla sladká jako "cicek" a na otázku: " Proč . . . ?", mi bylo přímo mladým kuchařem řečeno: "Vařím přesně podle podle receptu."

        11.08.2013 13:49:30

    • Ladislav
      Ladislav


      Doporučuji čerstvý,na drobno krájený kopr dát dc hotové omáčky
      až na závěr ,,procesu,,(uvařené omáčky).Zachová se tímvýrazná,
      aromatická vůně pro toto omáčku.Osvědčeno.
      Pro ,,labučníky ,,- čerstvé vejce po rozklepnutí a vložení do
      vařící omáčky rozmícháme vidličkou až v omáčce vzniknou nepravidelné
      žluto-bílé částečky.Nakonec (v sezoně kdy roztou houby,kuřátka -)
      Tyto po vhodné úpravě/nasekané,udušené na másle ) přidáme do
      omáčky.

      20.05.2013 23:11:37


    Nalezeno receptů: 186

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.