reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    523×

    4,2 523
  • 45 min

  • 68×

Ingredience

podle chuti



Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu







Zdroj: aktuálně.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 149
    • Lucie
      Lucie

      Vynikající!!!

      23.09.2011 11:07:43

    • Míša
      Míša

      Vynikající !!!

      19.09.2011 12:52:48

    • Gnalos
      Gnalos

      Na druhy pokus vyborna :D

      13.09.2011 14:21:47


    • pripadstoleti
      pripadstoleti

      výborné :)

      10.07.2011 22:55:11

    • eva
      eva

      Já dělám od dětsví jednoduchou rychlou , a každý kdo ji ochutnal i ti kdo "koprovku nemusí" si pošmákl.

      V tuku(klidně i olej)udělám z hladké mouky zásmažku jen lehce nesmí zhnědnout, zaliju studeným mlékem přilévám po částech aby nebyla moc řídká. Celou dobu metličkou míchám než začne bublat. Pak přidám nasekaný kopr, nebo lžičku sterilovaného kopru. Osolím, osladím,okyselím octem ,a dost. Když mám přidám ještě trochu smetany, nebo kostičku másla na zjemnění. Chvíli provařím.NIc to není a už ji dělá i moje 15 ti letá dcera.
      Zkrátka jen zásmažka zalitá mlékem, kopr, ochucení ...sůl,ocet, cukr..
      Není potřeba vývaru apod je jemnoučká a mnamkovitá

      22.06.2011 23:37:40

    • Pavel
      Pavel

      Byla perfektní!

      25.04.2011 15:45:29

    • Jana
      Jana

      Wow můj první pokus o koprovku- takže z toho spíš vyšlo něco na ten způsob! Ale pošmákli jsme si!

      10.02.2011 12:19:55

    • Marketa K.
      Marketa K.

      Vyzkousela jsem, je vyborna!

      02.08.2010 11:57:47

    • LibuseKupcikova
      LibuseKupcikova

      ano takto ji vyzkoušim...

      24.07.2010 22:58:32

    Nalezeno receptů: 149

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.