reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    617×

    4,2 617
  • 45 min

  • 73×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu





































Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 188
    • pepé
      pepé

      vždyť je to tak jednoduchý!
      Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.

      Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit.

      Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.

      18.06.2017 09:19:28

    • Stephanie
      Stephanie

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Nejvíc luxusní, akorát teda mě to vyšlo na 4 porce, možná je to jen tím jak to bylo moc dobrý a každej si přidával. :))

      26.04.2017 08:17:38

    • monti (tecka) turnov
      monti (tecka) turnov

      Vývar ? Samozřejmě !!!

      Plně souhlasím s názorem " franta lopata... " - zlepší to chuť, jasně, že se to nesmí přehnat, aby to nebyla řidina, ale být tam musí... V žádným případě vývar z kostky masoxu - to bych opravdu řekl fuj, kde jsi se učil vařit ? ! ? A co takhle kousek - oříšek poctivýho (!!!) máslíčka nebo minimálně 33% šlehačky na zjemnění chuti ? Včíl mudrujte, páni kuchaříci . . .

      20.02.2017 18:25:24


    • Greco
      Greco

      Neni omacka jako omacka

      Koprovka se radi mezi vegetarianske omacky,tak v zadnem pripade nejaky masovy vyvar.Koprovka neni gravy.Jsou omacky ktere se pripravuji z bileho vina nebo s bezamel,slepici,hovezy vyvar,rajsky protlak,konak....orientalni omacka s pomerancovym dzusem a cerstvym zazvorem....a jsou to porad chutne omacky Alfredo omacka taky nema masovy vyvar a nikdo se ztoho nepotentoval.Ale na druhe strane,kdyz babicka davala do koprovky hovezy vyvar tak mu nebudeme kazit rodinnou tradici.

      18.02.2017 21:56:20

      • Mike
        Mike

        Re: Neni omacka jako omacka

        Vegetarianská omáčka ???? Ja měl za to že vegetariani neji ani produkty ze zviřat jako je mleko,tvatroh,smetana

        07.05.2017 11:11:29

    • Tomáš
      Tomáš

      Základ všech dobrých omáček....

      Základ všech dobrých omáček je kvalitní vývar,co tam chcete nalít vodu z kohoutku? V tom případě by jste měli jít do školy vaření??

      07.02.2017 13:14:15

    • Olga
      Olga

      Luxusní koprová omáčka

      Tedy musím Vás a sebe pochválit!!
      Lepší koprovku jsem nejedla :-)
      Použila jsem hustý, silný, hovězí vývar a má skvělou chuť.
      Jen jsem neměla čerstvý kopr, tak ster. v lahvičce (rozmixovaný) a na hrudky jsem použila mixér :-)
      Jinak vše podle Vašeho receptu a je super!!!
      Díky

      27.01.2017 15:27:25


    Nalezeno receptů: 188

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.