reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.


  • 4,3

    588×

    4,2 588
  • 45 min

  • 72×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

K omáčce si můžete připravit domácí houskový knedlík dle našeho videoreceptu












Zdroj: aktuálně.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 168
    • Silvie
      Silvie

      Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka

      Výborný recept::-). Jen jsem provedla malou změnu, protože u nás vejce natvrdo v celku moc úspěch nemají, nastrouhala jsem je najemno přímo do omáčky a bylo to super. Dokonce to omáčku i v této podobě zahustilo a na pohled byla ještě hezčí:-)).

      28.04.2016 15:07:40

    • pe
      pe

      nic moc

      Vývar do koprovky rozhodně nepatří!
      A samozřejmě ani pepř.
      S těmito přísadami to je paskvil, a ne koprovka - a už vůbec ne luxusní!

      25.11.2013 17:33:11

      • Jandová
        Jandová

        Re: nic moc

        Koprovka zásadně z vývaru,, knedlík a vařené hovězí. Nechceš snad tvrdit, že je lepší z vody s nějakou odpornou kostkou? Jen z vody je fádní, bez té správné chuti.

        26.11.2013 10:53:46


      • Daniela
        Daniela

        Re: nic moc

        s vývarem to právě má skvělou chuť!

        04.12.2013 18:39:52

      • fandazhor
        fandazhor

        Re: nic moc

        Ale to není pravda, právě z vývaru a šlehačky je luxusní, i na nedělní oběd. Ještě raději citron než ocet, je daleko jemnější. Ztracené vejce, plátek hovězího, domácí knedlíček...... ráno jdu na statek pro kopr.
        Z mléka či vody a bez masa je taková šizená,na všední den.

        19.07.2014 15:57:34

      • koprovkář
        koprovkář

        Re: nic moc

        jsi lama, každý dle své chuti. Teď jsem koprovku připravenou podle tohoto receptu dojedl (ovšem bez smetany a knedlíků - kvůli dietě) a musím říci, že jsem takovou dobrou majdu dlouho nejedl. Přítelkyni se moc povedla!

        20.09.2014 15:15:30

      • Jolana
        Jolana

        Re: nic moc

        Vývar pochopitelně zesílí a zlepší chuť každé omáčky. Ale kopr je dostatečně aromatický, aby byla dobrá i bez něj.

        28.07.2015 10:19:37

      • franta lopata
        franta lopata

        Re: nic moc

        To snad nemyslíte vážně! Koprovka bez vývaru? A tu omáčku uděláte z čeho? Se nedivím, že dneska mladý holky neumí uvařit pořádný jídlo, jestli jsou učený vařit z vody. Fujky. Koprovku jedině z vývaru!

        02.03.2016 13:02:55

      • Dušan Polanský
        Dušan Polanský

        Re: nic moc

        Vývar tam patří, ale opravdu velice kvalitní a hustý. Staré kuchařky uvádí, že po uvaření se vývar ještě nějakou dobu, klidně hodinu, nechá probublávat, aby byl hustější. Já to tak činím.

        24.08.2016 07:59:07

      • Jirka
        Jirka

        Re: nic moc

        Máte pravdu, vývar do koprovky určitě ne.

        17.10.2016 16:20:28


    Nalezeno receptů: 168

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.