Luxusní koprová omáčka

45 min | omáčka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 821666x
Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.
Komentáře receptu 90
Uvařil jsem to (Recept vařilo 59 lidí)


Postup přípravy receptu

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

Vilienka autor receptu:

Luxusní koprová omáčka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4990 běžně 10624 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
371 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Luxusní koprová omáčka

Recept se nachází v 544 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 90
  • Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka Stephanie 26.04.2017 08:17:38

    Nejvíc luxusní, akorát teda mě to vyšlo na 4 porce, možná je to jen tím jak to bylo moc dobrý a každej si přidával. :))

  • Proboha Jirka 17.10.2016 16:21:27

    Lidičky drahý, vývar do koprovky v žádném případě!!! Koprovka není guláš.

  • Komentář k receptu Luxusní koprová omáčka Hanka 26.03.2017 12:04:51

    Že vývar do koprovky nepatří? Co to je za blábol? Samozřejmě, že tam dám vývar z masa, které pak budu je koprovce podávat. Podle mě je recept správný. Ten, kdo tu prohlašuje, že se omáčka dělá z vody, tak sorry, ale pak je to pěknej patlal, který nemá o kvalitní domácí stravě ani potuchu!

  • Základ všech dobrých omáček.... Tomáš 07.02.2017 13:14:15

    Základ všech dobrých omáček je kvalitní vývar,co tam chcete nalít vodu z kohoutku? V tom případě by jste měli jít do školy vaření??

    • Re: Základ všech dobrých omáček.... CZRoman 08.02.2017 15:16:06

      Další " pan chytrej " Koukám taky umíte kulový.

      • Re: Re: Základ všech dobrých omáček.... monti (tecka) turnov 20.02.2017 18:38:52

        Ad CZRoman : Docela by mne zajímalo, kde jste se učil, pokud vůbec, kuchařině, že si troufáte takhle mluvit o někom, kdo má odlišný názor a jeho výsledky jsou nejspíš diametrálně odlišné od Vašich...? Teoretik možná, ale praktik, no to teda nevím, jaké hodnocení byste dostal...

  • Vývar ? Samozřejmě !!! monti (tecka) turnov 20.02.2017 18:25:24

    Plně souhlasím s názorem " franta lopata... " - zlepší to chuť, jasně, že se to nesmí přehnat, aby to nebyla řidina, ale být tam musí... V žádným případě vývar z kostky masoxu - to bych opravdu řekl fuj, kde jsi se učil vařit ? ! ? A co takhle kousek - oříšek poctivýho (!!!) máslíčka nebo minimálně 33% šlehačky na zjemnění chuti ? Včíl mudrujte, páni kuchaříci . . .

  • Neni omacka jako omacka Greco 18.02.2017 21:56:20

    Koprovka se radi mezi vegetarianske omacky,tak v zadnem pripade nejaky masovy vyvar.Koprovka neni gravy.Jsou omacky ktere se pripravuji z bileho vina nebo s bezamel,slepici,hovezy vyvar,rajsky protlak,konak....orientalni omacka s pomerancovym dzusem a cerstvym zazvorem....a jsou to porad chutne omacky Alfredo omacka taky nema masovy vyvar a nikdo se ztoho nepotentoval.Ale na druhe strane,kdyz babicka davala do koprovky hovezy vyvar tak mu nebudeme kazit rodinnou tradici.

Celkový počet komentářů: 90
Nalezeno receptů: 90
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept