Luxusní koprová omáčka

45 min | omáčka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 772678x
Recept na omáčku se smetanou a čerstvým koprem.
Komentáře receptu 86
Uvařil jsem to (Recept vařilo 54 lidí)


Postup přípravy receptu

Kopr opereme a od hrubých stonků si odkrájíme koprové snítky. Ty opereme, osušíme a v mixéru nasekáme. Mléko a smetanu si vyndáme, aby měly pokojovou teplotu.

V kastrolu si rozehřejeme přepuštěné máslo s trochou oleje. Vmícháme do něj hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do ní vmícháme část kopru a základ omáčky ztlumíme. Připravíme si vývar, ten by měl být horký. Do koprové jíšky prudce a najednou vlijeme vývar. Důležité je jíšku rychle a důkladně míchat. Pak vše vaříme, dokud se nerozvaří případné hrudky. Základ koprové omáčky ztlumíme, ještě lépe odstavíme a necháme asi 5 minut odpočívat. Pak do něj pomalu vléváme mléko. Pokud je omáčka příliš řídká, rozmícháme ve smetaně trochu hladké mouky a vlijeme ji do omáčky. Pokud je hustota dostatečná, vlijeme smetanu samotnou. Do koprové omáčky vmícháme zbylý kopr a přivedeme ji k varu. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, lehce opepříme a ochutíme třtinovým cukrem a octem.

Luxusní koprovou omáčku podáváme s knedlíky, hovězím masem nebo vařeným vejcem. Záleží, jak má kdo rád. Pokud ji doplníte vařeným hovězím, můžete do ní použít přecezený vývar. Ke koprové omáčce se výborně hodí houskové knedlíky s burizony.

Vilienka autor receptu:

Luxusní koprová omáčka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4099 běžně 7591 Kč sleva 46 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
352 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Luxusní koprová omáčka

Recept se nachází v 527 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Luxusní koprová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 86
  • Základ všech dobrých omáček.... Tomáš 07.02.2017 13:14:15

    Základ všech dobrých omáček je kvalitní vývar,co tam chcete nalít vodu z kohoutku? V tom případě by jste měli jít do školy vaření??

    • Re: Základ všech dobrých omáček.... CZRoman 08.02.2017 15:16:06

      Další " pan chytrej " Koukám taky umíte kulový.

      • Re: Re: Základ všech dobrých omáček.... monti (tecka) turnov 20.02.2017 18:38:52

        Ad CZRoman : Docela by mne zajímalo, kde jste se učil, pokud vůbec, kuchařině, že si troufáte takhle mluvit o někom, kdo má odlišný názor a jeho výsledky jsou nejspíš diametrálně odlišné od Vašich...? Teoretik možná, ale praktik, no to teda nevím, jaké hodnocení byste dostal...

  • Vývar ? Samozřejmě !!! monti (tecka) turnov 20.02.2017 18:25:24

    Plně souhlasím s názorem " franta lopata... " - zlepší to chuť, jasně, že se to nesmí přehnat, aby to nebyla řidina, ale být tam musí... V žádným případě vývar z kostky masoxu - to bych opravdu řekl fuj, kde jsi se učil vařit ? ! ? A co takhle kousek - oříšek poctivýho (!!!) máslíčka nebo minimálně 33% šlehačky na zjemnění chuti ? Včíl mudrujte, páni kuchaříci . . .

  • Neni omacka jako omacka Greco 18.02.2017 21:56:20

    Koprovka se radi mezi vegetarianske omacky,tak v zadnem pripade nejaky masovy vyvar.Koprovka neni gravy.Jsou omacky ktere se pripravuji z bileho vina nebo s bezamel,slepici,hovezy vyvar,rajsky protlak,konak....orientalni omacka s pomerancovym dzusem a cerstvym zazvorem....a jsou to porad chutne omacky Alfredo omacka taky nema masovy vyvar a nikdo se ztoho nepotentoval.Ale na druhe strane,kdyz babicka davala do koprovky hovezy vyvar tak mu nebudeme kazit rodinnou tradici.

  • Luxusní koprová omáčka Olga 27.01.2017 15:27:25

    Tedy musím Vás a sebe pochválit!!
    Lepší koprovku jsem nejedla :-)
    Použila jsem hustý, silný, hovězí vývar a má skvělou chuť.
    Jen jsem neměla čerstvý kopr, tak ster. v lahvičce (rozmixovaný) a na hrudky jsem použila mixér :-)
    Jinak vše podle Vašeho receptu a je super!!!
    Díky

  • Proboha Jirka 17.10.2016 16:21:27

    Lidičky drahý, vývar do koprovky v žádném případě!!! Koprovka není guláš.

  • nic moc pe 25.11.2013 17:33:11

    Vývar do koprovky rozhodně nepatří!
    A samozřejmě ani pepř.
    S těmito přísadami to je paskvil, a ne koprovka - a už vůbec ne luxusní!

    • Re: nic moc Jirka 17.10.2016 16:20:28

      Máte pravdu, vývar do koprovky určitě ne.

    • Re: nic moc Dušan Polanský 24.08.2016 07:59:07

      Vývar tam patří, ale opravdu velice kvalitní a hustý. Staré kuchařky uvádí, že po uvaření se vývar ještě nějakou dobu, klidně hodinu, nechá probublávat, aby byl hustější. Já to tak činím.

Celkový počet komentářů: 86
Nalezeno receptů: 86
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Luxusní koprová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Je možné, aby člověk i přes veškeré dodržování osobní hygieny silně zapáchal jako leklá ryba, nebo zkažená vejce? Bohužel je. A žít s touto vzácnou metabolickou poruchou rozhodně není jednoduché. Syndrom rybího zápachu neboli trimetylaminurie (TMAU) je velmi vzácné onemocnění, které postihuje častěji ženy. Je způsobeno narušením metabolismu glycinu, v těle pak chybí enzym zvaný trimethylaminoxidáza.

  • Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning je způsob, jakým lze u dítěte začít s pevnou stravou. V tomto případě se dětem nekupují příkrmy a přesnídávky z obchodů a ani se nechystají domácí kašičky. Jídlo se nemixuje. Příprava pokrmů není nijak náročná a nezabere skoro žádnou práci.




přidat nový recept