reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Luxusní bratislavská

Hlavní chod připravovaný běžně z plecka, ale můžeme udělat i z jiného masa. Já dělala jednou z krůtích stehen. Recept je v podstatě bezlepkový, bez zbytečného zahušťování a dochucovadel.


  • 3,4

    3,4 5
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.

Ve vyšším kastrole zeleninu osmahneme dozlatova. Před koncem smažení přidáme jeden velký protlak. Zalijeme vodou, přidáme maso a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme jej z hrnce a zeleninu v hrnci rozmixujeme.

Maso naporcujeme a vložíme zpátky do hrnce. Zalijeme plnotučným mlékem, dochutíme solí a pepřem, necháme asi 10 minut povařit. Ke konci vaření (posledních 5 minut) přidáme ještě mraženou mrkev a hrášek. Možno přidat obojí i sterilované. Můžeme použít i mrkev čerstvou - na kostičky nakrájenou a doměkka povařenou.

Luxusní bratislavskou podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Luxusní bratislavská

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.