reklama
hledat uživatel
       

Luisianské gumbo

Tradiční luisianský dušený pokrm zvaný gumbo musí obsahovat okru, malé zelené lusky ibišku jedlého, pocházejícího původně z Afriky.


  • 2,9

    78×

    2,9 78
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Postup přípravy

Okru nakrájíme na kousky. Stejně tak cibuli, celer, česnek, petrželku a koriandr. Papriky zbavíme semen a také nakrájíme.

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje. Přidáme okru a opékáme ji za častého míchání 5 minut dozlatova. Lopatkou s otvory přeneseme okru na talíř. Do kastrolu dáme zbývající olej, cibuli a celer a opékáme je 5 minut doměkka. Přidáme česnek a opékáme ho asi minutu. Vmícháme mouku, cukr, římský kmín a podle chuti sůl a pepř. Potom postupně vmícháme rybí vývar, omáčku přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 2 minuty.

Do kastrolu vrátíme odloženou okru, přidáme papriky a rajčata, kastrol částečně přikryjeme pokličkou, zmírníme oheň a pokrm za občasného
zamíchání dusíme 10 minut. Zatím vyloupeme krevety a zbavíme je kůstek. Rybí maso nakrájíme na kostky.

Přidáme petrželku a koriandr a podle chuti omáčku tabasco. Do pokrmu pak opatrně vmícháme rybí maso a krevety, kastrol přikryjeme a pokrm zvolna dusíme 5 minut, dokud krevety nezmění barvu. Gumbo upravíme na nahřátou mísu a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Luisianské gumbo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.