reklama
hledat uživatel
       

Lučina z jogurtu

Jednoduchý recept na výbornou a velmi jemnou pomazánku.


  • 4,4

    469×

    4,3 469
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

  • 0,5 lžičky



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Jogurt smícháme se smetanou a solí. Přelijeme do síta s plátýnkem, pod kterým je miska, kam může odkapávat tekutina. Počítejme, že tekutiny bude asi 3/4 litru. Celé to dáme do chladničky na 24 hodin.

Vzniklou lučinu můžeme dát do misky s víčkem. Scezenou vodu lze použít při zadělávání chleba nebo do omáčky či polévky (smetanové, zeleninové, bramborové). Lučinu si můžeme dochutit podle vlastní fantazie křenem, pažitkou, nasekanou šunkou, řeřichou apod.

Lučina z jogurtu podle chuti mažeme na různé pečivo nebo krajíce chleba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lučina z jogurtu

    Celkový počet komentářů: 6
    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Lučina z jogurtu

      Po pravdě na tuk jsem se v tomto případě nedívala.Hlavně mě zajímalo zda je to opravdový jogurt s živými kulturami a ne se škrobem.V původním receptu byla smetana 12%,ale měla jsem doma smetanu na šlehání tak jsem ji použila a výsledek byl úžasný.

      05.03.2014 07:23:09

    • Honzka
      Honzka

      Kolik % tuku musí mít jogurt?

      04.03.2014 15:30:21

      • paja12
        paja12

        Re: Lučina

        To jsem si teda nevšimla,myslím 12%smetany.Dávám smetanu ke šlehání,tu klasickou modrou.A jogurty dávám dva 10%.Zrovna včera jsem ji zase dělala,chtěla jsem vyzkoušet ty poháry,jak píše veraricna.Bohužel děti chtěli opět s pažitkou.Tak někdy příště.Je ale opravdu výborná.

        09.03.2014 14:07:00


    • paja12
      paja12

      Výborná,dělám ji pravidelně.Jen ji dělím,do jedné půlky přidávám pažitku a do druhé šunku.Vždycky se po ní zapráší.

      02.03.2014 10:59:33

      • veraricna
        veraricna

        Re: mňamka

        Je výborná i s křenem k šunce.Dětem jsem do ní vmíchala vanilkový cukr,udělala jsem jim poháry s ovocem,chutnalo jim to moc.Je to levné a nikdy se nestane,že by se zůstala na vyhození.V okolí tuto Lučinu vyrábí kde kdo a překvapilo mě,že jsem recept ve vaření nenašla.Tak jsem si ho dovolila poslat i když to můj originál není.

        03.03.2014 08:14:34


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Lučina z jogurtu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.