Loupáky

1 h 30 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1065x
Snadný a rychlý recept na jemné domácí pečivo.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, droždí, žloutek, vanilkový cukr, vlažné mléko, máslo, nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi 60 minut.

Na pomoučněném válu vytvarujeme loupáky podobně jako rohlíky a necháme asi 20 minut odpočinout. Potom potřeme loupáky žloutkem a posypeme mákem.

Loupáky pečeme dozlatova v troubě rozehřáté na 180 °C.

Loupáky podáváme čerstvé a křupavé ke snídaní nebo svačině.

kroznovska autor receptu:

Loupáky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Loupáky

Přidat příspěvek k receptu Loupáky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept