reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lotrinský slaninový koláč - Quiche lorraine

Francouzský slaný koláč, ve Franciii tak oblíbený, jako je v Itálii pizza.


  • 3,2

    91×

    3,1 91
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Postup přípravy

Mouku si nasypeme na pracovní plochu, uprostřed si vytvoříme důlek. Plátky másla, sůl a 3 polévkové lžíce studené vody rychle zapracujeme s moukou na křehké těsto.

Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme a vložíme do kulaté pečící formy a dáme na 1 hodinu do chladničky.

Tenké plátky slaniny opečeme na suché pánvi dozlatova.

Těsto obložíme plátky propečené slaniny, tenkými plátky sýra. Vejce rozmícháme se smetanou, solí, pepřem a kajenským pepřem. Tuto vaječnou směs nalijeme na koláč.

V předehřáté troubě na 200°C pečeme asi 35 minut. Koláč musí ztuhnout a na povrchu lehce zezlátnout.

Podáváme horký nakrájený na trojúhelníky se sklenkou dobře vychlazeného bílého vína.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lotrinský slaninový koláč - Quiche lorraine

    Celkový počet komentářů: 6
    • Lenka
      Lenka

      Vynikající...

      02.02.2013 19:24:45

    • MicekBoris
      MicekBoris

      Quiche Lorraine

      Konečně od českých kuchařek a kuchtíků jeden správný recept na quiche Loraine ! Slanina se zaleje vejci se smetanou ! Takhle ANO ! Ne jako ostatní od Beneluxu, přes Deutschland k nám a dále jako smaženici vykydlou na těsto. S cayenským pepřem pro pravý "Lorraine" také souhlasím, na jihu přidávají Thymián. Nikoliv však podivné směsi provensálského koření, jak čtu v komentáři a stejně tak "lístkové těsto". Prostě tak jak je zde uvedeno: v podstatě až na máslo docela normálni pizza těsto. Na místo másla může být olivový olej. Ale máslo to nikterak nezkazí, jen zjemní. Skoro bych zkusil půl na půl s olivovým olejem. Quiche Lorrain ve své tradiční podobě "chudé" se dá také ale vyšperkovat !

      25.06.2011 15:18:35

    • MicekBoris
      MicekBoris

      Quiche Lorraine

      Konečně od českých kuchařek a kuchtíků jeden správný recept na quiche Loraine ! Slanina se zaleje vejci se smetanou ! Takhle ANO ! Ne jako ostatní od Beneluxu, přes Deutschland k nám a dále jako smaženici vykydlou na těsto. S cayenským pepřem pro pravý "Lorraine" také souhlasím, na jihu přidávají Thymián. Nikoliv však podivné směsi provensálského koření, jak čtu v komentáři a stejně tak "lístkové těsto". Prostě tak jak je zde uvedeno: v podstatě až na máslo docela normálni pizza těsto. Na místo másla může být olivový olej. Ale máslo to nikterak nezkazí, jen zjemní. Skoro bych zkusil půl na půl s olivovým olejem. Quiche Lorrain ve své tradiční podobě "chudé" se dá také ale vyšperkovat !

      25.06.2011 15:17:16


    • MicekBoris
      MicekBoris

      Quiche Lorraine

      Konečně od českých kuchařek a kuchtíků jeden správný recept na quiche Loraine ! Slanina se zaleje vejci se smetanou ! Takhle ANO ! Ne jako ostatní od Beneluxu, přes Deutschland k nám a dále jako smaženici vykydlou na těsto. S cayenským pepřem pro pravý "Lorraine" také souhlasím, na jihu přidávají Thymián. Nikoliv však podivné směsi provensálského koření, jak čtu v komentáři a stejně tak "lístkové těsto". Prostě tak jak je zde uvedeno: v podstatě až na máslo docela normálni pizza těsto. Na místo másla může být olivový olej. Ale máslo to nikterak nezkazí, jen zjemní. Skoro bych zkusil půl na půl s olivovým olejem. Quiche Lorrain ve své tradiční podobě "chudé" se dá také ale vyšperkovat !

      25.06.2011 15:14:47

    • kikinka
      kikinka

      quiche Lorraine

      dodatek - je dobry i studeny a dokonce i druhy den

      23.01.2008 14:37:11

    • kikinka
      kikinka

      quiche Lorraine

      v mem soucasnem pobytu ve Francii jsem si tento moucnik zamilovala a naucila podle zdejsich kucharek. Testo se pouziva hotove - Pate Feuilletée -k dostani i u nas - na panvy se osmazi kosticky slaniny s cibulkou, povychladnuti se vybere-bez tuku-naberackou,osoli, provensalske bylinky a spoji s uslehanymi vejci, creme fraiche( zakysana smetana)a strouhanym syrem.Timto se naplni jiz pripraveny korpus v kulate forme. Pece se 35min / 180st

      23.01.2008 14:34:04


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Lotrinský slaninový koláč - Quiche lorraine

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.