reklama
hledat uživatel
       

Lotrinský koláč

Slaný koláč z listového těsta, který je nenáročný. Recept zvládne i úplný začátečník.


  • 4,5

    11×

    4,5 11
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Listové těsto rozválíme a pomocí válečku přeneseme na plech.

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho orestujeme na pánvi. Až pustí šťávu, přidáme na kostičky nakrájený šunkový salám, máslo, cibulku nakrájenou na kolečka a za stálého míchání opékáme, dokud cibule nezesklovatí. Směs poklademe na listové těsto, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou promíchanou s vejci.

Lotrinský koláč pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C, dokud se kraje koláče nezačnou mírně připékat.

Lotrinský koláč podáváme horký se zakysanou smetanou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lotrinský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.