reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lososový plátek s pestem

Recept na zlatavé plátky lososa, ke kterému postačí bramborová kaše nebo kroketky.


  • 4,0

    4 4
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Lososové filé i s kůží omyjeme a pokapeme limetkovou šťávou, necháme chvíli odležet. Lososa osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a seshora potřeme pestem.

Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a lososa po obou stranách osmahneme. Když se nám maso zatáhne, posypeme ještě tymiánem a špetkou šafránového květu. Necháme ještě chvíli prohřívat. Záleží na nás, jak máme lososa rádi, my si necháváme maso uvnitř trochu "syrové", růžovoučké. Můžeme prohřívat samozřejmě déle. Losos by měl být na povrchu krásně zlatavý.

Lososové plátky s pestem rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s libovolnou bramborovou přílohou nebo jen grilovanou zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Lososový plátek s pestem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.