reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Lososa i s kůží omyjeme a osušíme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme, zakapeme pomerančovou a limetkovou šťávou. Zabalíme do alobalu a necháme v chladu několik hodin rozležet.

Změklé máslo promícháme s brusinkami, hořčicí, solí a pomerančovou kůrou. Z másla utvoříme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme v chladu ztuhnout.

Naloženého lososa ogrilujeme z obou stran. Nejdříve grilujeme stranu s kůží, potom rybu otočíme a dopečeme. Ztuhlé brusinkové máslo nakrájíme na kolečka.

Na horkého grilovaného lososa klademe kolečka brusinkového másla a podáváme s bramborem nebo pečivem a zeleninovým salátem. Zdobíme petrželovou natí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Lososové steaky na grilu

Celkový počet komentářů: 2
  • Mary
    Mary

    Tak tento recept zní perfektně, nemohu se dočkat až ho vyzkouším! :)

    05.01.2012 16:43:49

  • renefer
    renefer

    Tahle ryba je moje nejoblíbenější, protože vůbec nejde cítit "rybinou" a je tak chutná, že ji svědčí jednoduchá příprava... Bohužel jsem neměla brusinky, takže jsem použila bylinkové máslo, ale i tak to bylo moc dobré.

    06.09.2010 09:03:06

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Lososové steaky na grilu