reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem

Výtečné lasagně, po kterých se budou olizovat i ty nejmlsnější jazýčky.


  • 4,6

    4,5 9
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 200°C.

Příprava bešamelové omáčky na lasagne:


Připravíme si klasickou bešamelovou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, trochu opečeme, přilíváme mléko k dosažení tekutější konzistence. Dochutíme pepřem a špetkou, co by se za nehet vešlo, muškátového oříšku.

Do mísy nasypeme na kostičky pokrájený kozí sýr, rozmačkáme ho vidličkou a přidáme smetanu. (Pokud máte ruční tyčový mixér, doporučuji použít) Krém nabude na chuti. Přimícháme připravenou bešamelovou omáčku a dopepříme podle chuti. Nakonec vymačkáme šťávu z poloviny citronu a přimícháme ke zbytku směsi.

Příprava lsagní před pečením:


Budeme dělat 4 vrstvy lasagní, tak si je předem rozpočítáme. (Mně se do mého pekáče vejdou 4 vrstvy po 3). Do hrnce dáme studenou vodu, pár kapek oleje, aby se nám neslepili a lasagně vložíme do vody, vaříme na středním plameni. Cca 8 minut. Účelem není lasagně uvařit ale lehce předvařit!

Během předvaření lasagní rozmrazíme špenát.

Vrstvení lasagní


Vrstvení začneme Krémem z kozýho sýra, potom:

lasagne + opět krém + špenát + losos

lasagne + strouhaný sýr + krém + špenát + strouhaný sýr

lasagne + krém + špenát + losos

lasagne + krém + špenát + vrstva strouhaného sýru!

Takto připravené lasagne dáme do trouby na 30 minut, hlídáme aby se sýr nepřichytil! Před podáváním necháme trochu vychladnout!

Poznámka: Příprava na vaření trvá asi 25minut, samotné pečení lasagní: 30minut. Ingredience receptu postačí pro 4-5 porcí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem

    Celkový počet komentářů: 5

    • Mia09
      Mia09

      Díky za recept, lasagne jsou moc dobré. Jen jsem po shlédnutí ceny kozího sýra v obchodě použila 100 g parmazánu, jinak vše podle receptu. Výborné, ryba je na nich nejlepší :-) A pokud člověk sežene všechny sýry nastrouhané a lasagne koupí již předvařené, vaření netrvá dlouho (narozdíl od klasických boloňských), mě jen vždy trvá to vrstvení... :-)

      29.07.2012 12:58:51

      • Kacka
        Kacka

        Díky Mio09

        To jsem ráda, že chutnaly! :)
        No to by mě tedy zajímalo kolik u nás stojí kozí sýr...vážně někteří obchodníci dělají, jako by byly dovážené z jiné planety. :( Doufám, že příště najdete lepší cenu a vyzkoušíte ten kozí..jsem si jistá, že si váš jazýček pošmákne! Díky za komentář a krásný den*

        31.07.2012 14:09:30

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.