reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem

Výtečné lasagně, po kterých se budou olizovat i ty nejmlsnější jazýčky.


  • 4,6

    4,5 9
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 200°C.

Příprava bešamelové omáčky na lasagne:


Připravíme si klasickou bešamelovou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, trochu opečeme, přilíváme mléko k dosažení tekutější konzistence. Dochutíme pepřem a špetkou, co by se za nehet vešlo, muškátového oříšku.

Do mísy nasypeme na kostičky pokrájený kozí sýr, rozmačkáme ho vidličkou a přidáme smetanu. (Pokud máte ruční tyčový mixér, doporučuji použít) Krém nabude na chuti. Přimícháme připravenou bešamelovou omáčku a dopepříme podle chuti. Nakonec vymačkáme šťávu z poloviny citronu a přimícháme ke zbytku směsi.

Příprava lsagní před pečením:


Budeme dělat 4 vrstvy lasagní, tak si je předem rozpočítáme. (Mně se do mého pekáče vejdou 4 vrstvy po 3). Do hrnce dáme studenou vodu, pár kapek oleje, aby se nám neslepili a lasagně vložíme do vody, vaříme na středním plameni. Cca 8 minut. Účelem není lasagně uvařit ale lehce předvařit!

Během předvaření lasagní rozmrazíme špenát.

Vrstvení lasagní


Vrstvení začneme Krémem z kozýho sýra, potom:

lasagne + opět krém + špenát + losos

lasagne + strouhaný sýr + krém + špenát + strouhaný sýr

lasagne + krém + špenát + losos

lasagne + krém + špenát + vrstva strouhaného sýru!

Takto připravené lasagne dáme do trouby na 30 minut, hlídáme aby se sýr nepřichytil! Před podáváním necháme trochu vychladnout!

Poznámka: Příprava na vaření trvá asi 25minut, samotné pečení lasagní: 30minut. Ingredience receptu postačí pro 4-5 porcí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem

    Celkový počet komentářů: 5

    • Mia09
      Mia09

      Díky za recept, lasagne jsou moc dobré. Jen jsem po shlédnutí ceny kozího sýra v obchodě použila 100 g parmazánu, jinak vše podle receptu. Výborné, ryba je na nich nejlepší :-) A pokud člověk sežene všechny sýry nastrouhané a lasagne koupí již předvařené, vaření netrvá dlouho (narozdíl od klasických boloňských), mě jen vždy trvá to vrstvení... :-)

      29.07.2012 12:58:51

      • Kacka
        Kacka

        Díky Mio09

        To jsem ráda, že chutnaly! :)
        No to by mě tedy zajímalo kolik u nás stojí kozí sýr...vážně někteří obchodníci dělají, jako by byly dovážené z jiné planety. :( Doufám, že příště najdete lepší cenu a vyzkoušíte ten kozí..jsem si jistá, že si váš jazýček pošmákne! Díky za komentář a krásný den*

        31.07.2012 14:09:30


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.