reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Losos v žampionové omáčce

Marinované filé z lososa podávané s lahodnou žampionovou omáčkou.


  • 3,2

    101×

    3,1 101
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Filé nebo medailonky z lososa lehce zakapeme citronovou šťávou. Lososa okořeníme bylinkovou solí a zakápneme sójovou omáčkou. Rybu necháme marinovat. Nejlepší je to přes noc, ale stačí i hodina.

Sušené houby v hmoždíři rozdrtíme a spaříme. Zatím si očistíme žampiony. Můžeme použít i klasické české houby, ale musí být čerstvé. Žampiony nakrájíme na plátky nebo nasekáme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla s lžící oleje, vsypeme drcené houby a podusíme je. Pak vmícháme žampiony a vše ještě krátce podusíme. Osolíme je, opepříme a když jsou měkké, vmícháme do nich zakysanou smetanu.

Když jsou žampiony téměř měkké, samostatně osmažíme na zbylém másle lososa.

Na talíř servírujeme filé z lososa, ozdobíme žampionovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Losos v žampionové omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.